Autor: Informer.rs

29.11.2022.

08:31

Foto: Predrag Milosavljević

Sport

HRVATI NISU MOGLI ČUDU DA SE NAČUDE: Srbija je odigrala najluđu utakmicu, blizu ispadanja sa Mundijala

Bio je to najspektakularniji meč dosadašnjeg dela Mundijala. Srbija je gubila, pa vodila 3:1, a na kraju primila dva gola za dva minuta i odigrala  3:3 (2:1) protiv Kameruna u meču drugog kola G grupe Svetskog prvenstva u Kataru.

Golove za naš tim postigli su Strahinja Pavlović u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, Milinković-Savić dva minuta kasnije i Aleksandar Mitrović u 53. minutu, što je bio njegov sedmi gol u poslednjih šest utakmica za nacionalni tim. Za afričku selekciju pogotke su postigli Žan-Šarl Kasteleto u 29, Vensan Abubakar u 63. minutu i Erik Maksim Čupo-Moting u 66. minutu.

Jutarnji piše da je Srbija u najluđoj utakmici Mundijala prosula dva gola prednosti i stigla na rub ispadanja, što ističe i Index.

Informer

 

- Na kraju je Srbija bila bliža pobedi, a najveću šansu imao je Mitrović u 89. minutu - piše između ostalog Index.

- Pobedi li Kamerun reprezentaciju Brazila, a Srbija bude bolja od Švajcarske, o mestu u osmini finala Svetskog prvenstva odlučivače gol-razlika jer bi Kamerun i Srbija bili bodovno izjednačeni. Kamerun (3:4) trenutno ima bolju razliku golova od Srbije (3:5), a to je stavka koja će se gledati u slučaju jednakog broja bodova. Srbija za prolaz među 16 ne samo da mora da pobediti Švajcarsku već to mora da uradi s ubedljivom razlikom golova od eventualne pobede Kameruna protiv Brazila - piše Index. 

Na 24 sata tvrde da Srbija posle remija sa Kamerunom zavisi samo od svog učinka.

Bonus video