Autor: Informer.rs

29.11.2022.

14:07

Foto: Predrag Milosavljević

Sport

SRBIN U IDEALNOM TIMU DRUGOG KOLA! Veliko priznanje za Andriju Živkovića!

Živković je pružio najbolju partiju, upisao dve asistencije za golove Sergeja Milinkovića Savića i Aleksandra Mitrović, što mu je donelo osmicu na popularnoj "Sofi".

https://www.instagram.com/p/ClixckQIAdV/?igshid=ZTA1ZTQyMGU=

 Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je 3:3 (2:1) protiv Kameruna u meču drugog kola G grupe Svetskog prvenstva u Kataru. Golove za naš tim postigli su Strahinja Pavlović u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, Milinković-Savić dva minuta kasnije i Aleksandar Mitrović u 53. minutu, što je bio njegov sedmi gol u poslednjih šest utakmica za nacionalni tim. Za afričku selekciju pogotke su postigli Žan-Šarl Kasteleto u 29, Vensan Abubakar u 63. minutu i Erik Maksim Čupo-Moting u 66. minutu.

Utakmica između Srbije i Kameruna bila je jedna od najuzbudljivijih od starta Mundijala. Zanimljiviji je podatak da je štoper afričke selekcije Žan-Šarl Kasteleto uvršten u idealan tim, iako je njegova selekcija primila čak tri pogotka. Kasteleto je zatresao mrežu Srbije i asistriao napadaču Vinsentu Abubakaru kod drugog gola Kamerunaca. Majstorski lob i asistencija Čupo-Motingu za izjednačenje bili su dovoljni da se i rezervni napadač Kameruna nađe u najboljih 11.

Najbolji igrač drugog kola Mundijala prema "Sofi" je sjajni Portugalac Bruno Fernandes koji je sa dva pogotka doneo pobedu svojoj selekciji u derbiju protiv Urugvaja i zaslužio ocenu 8.8.

MVP prvog kola Francuz Antoan Grizman pružio je još jednu odličnu partiju i namestio pobedonosni gol Kilijanu Mbapeu protiv Danaca.

Bonus video