30.11.2022.

07:28

Foto: informer

Sport

EKIPA INFORMERA OBIŠLA JE SUK VAKIF – sabirno mesto navijača iz svih krajeva sveta! (VIDEO)

Navijači su u Katar stigli iz svih krajeva sveta, od Australije do Amerike, a još je zabavnije što u jednom gradu osim predstavnike 32 nacije možete da sretnete i Ruse, Bosance, Egipćane, Škote, Peruance, Palestince, Sudance... Svi u dresovima svojih reprezentacija ili sa zastavama svojih država.

Neki, poput Rusa, došli su da bodre Srbiju. Drugi su došli da gledaju dobar fudbal, a kad su već tu onda više vole da promovišu svoju zemlju nego da nose dresove Ronalda, Mesija, Mbapea, Nejmara...

Informer

 

Ekipa Informera obišla je Suk Vakif, tradicionalnu arapsku pijacu, koja se nalazi u centru Dohe, a koja je zbog svoje autentičnosti i tipičnog izgleda jedno od omiljenih stecišta navijača svih reprezentacija.

Prethodnih dana na Suku je bila još luđa atmosfera nego danas, ali su vremenske prilike, odnosno paklena vrućina, kao i činjenica da nije bilo utakmica u onim terminima od 13 i 16 časova po lokalnom vremenu učinili svoje, pa je danas situacija bila za nijansu mirnija.

Kako izgleda Suk Vakif kad je prošaran svim bojama, šta sve od suvenira ali i navijačkih rekvizitu tu mogu da pronađu gosti, pogledajte u video prilogu.

Bonus video