Autor: Informer.rs

30.11.2022.

10:55

Foto: reuters

Sport

DŽAKA I ŠAĆIRI ĆE CRĆI OD MUKE! Neće moći da provociraju Srbe!

Minimalna pobeda im ne bi bila dovoljna samo u situaciji da Kamerun savlada Brazil, ali šanse da se tako nešto dogodi mere se promilima.

Pred duel sa Švajcarcima u centru pažnje su moguće potencijalne provokacije od strane naših rivala. Pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji, uz simbol napravljen rukama golove protiv srpske reprezentacije slavili su Granit Džaka, Džerdan Šaćiri i Stefan Lihtštajner koji poreklom nije Albanac, ali sada to niko neće moći da radi.

Švajcarski reprezentativci poreklom sa Balkana neće smeti da koriste poznati simbol na mečevima u Kataru. Kako bi smirili tenzije i pokušali da izbegnu nervozu na terenu, čelnici švajcarskog saveza odlučili su da simbol koji često ističu fudbaleri poreklom iz albanija i sa Kosova i Metohije bude zabranjen!

Informer

 

- Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke. Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru - rekao je Pjerluiđi Tami.

Albanac poreklom sa Kosova i Metohije Granit Džeka nedavno  izjavio je da nije trebalo da slavi pobedu nad Srbijom pokazivanjem dvoglavog orla.

- Uvek sam vam pričao dobre priče o reprezentacij. U meču sa Srbijom sve je proteklo dobro, osim orla. Nije trebalo to da uradim - rekao je Džaka.

Bonus video