Autor: Informer.rs

02.12.2022.

07:00

Foto: printscreen

Sport

DANAS NA MUNDIJALU RASPLET U GRUPAMA G I H! Srbiju SAMO POBEDA vodi u osminu finala, Brazil i Portugal SIGURNI, svi ostali se NADAJU NOKAUT FAZI!

Ovo su parovi osmine finala Mundijala: Holandija-SAD, Engleska-Senegal, Argentina - Australija, Francuska - Poljska, Hrvatska - Japan i Španija - Maroko.

Danas pada odluka u grupama G i H. 

GRUPA G

Srbija - Švajcarska 20.00

Kamerun - Brazil 20.00

Što se tiče grupe G koja je nama i najzanimljivija situacija je sledeća. Brazil je obezbedio plasman u osminu finala, a za drugo mesto boriće se Srbija, Švajcarska i Kamerun. 

Ono što je sigurno je da reprezentacija sa afričkog kontinenta ima najteži posao jer u poslednjem kolu igra sa favoritom i sasvim sigurno najkvalitetnijom reprezentacijom u grupi - Brazilom. 

Karioke su pobedile "orlove" 2:0, Švajcarsku 1:0 i sigurno je da su i bez najveće zvezde tima Nejmara superfavoriti.

Informer

Tako da, gledajući realno Srbija i Švajcarska će u međusobnom okršaju da odluče o drugom putniku u nokaut fazu. Reprezentaciji iz zemlje sira i satova odgovara i remi, uz naravno pobedu, jer ima tri boda osvojena na startu protiv Kameruna (1:0).

Reprezentacija koju sa klupe predvodi Dragan Stojković MORA da pobedi, jer ima bod iz duela sa Kamerunom (3:3) i u tom slučaju prestigla bi Švajcarsku i otišla dalje.

GRUPA H

Gana - Urugvaj 16.00

Južna Koreja - Portugal 16.00

U grupi H, Ronaldov Portugal je obezbedio plasman u nokaut fazu pobedama protiv Gane i Urugvaja, dok će se upravo dve pomenute reprezentacije uz Južnu Koreju boriti za narednu rundu.

Kao i slučaju naše grupe azijskoj selekciji će biti najteže, jer u 3. kolu igra protiv najkvalitetnije reprezentacije u grupi, dok bi opet realno posmatrajući Urugvaj i Gana trebalo da odluče ko ide dalje. Mada, sve je moguće.

Informer

Gana je u prednosti nad Urusima i Korejcima zbog pobede u susretu protiv upravo Južne Koreje (3:2) i ima tri boda, dok južnoamerička selekcija ima kao i Koreja bod, izvojevan u međusobnom duelu (0:0).