02.12.2022.

23:14

Foto: REUTERS/Suhaib Salem

Sport

TEŠKO JE, ALI NEMA NAZAD! Aleksandar Mitrović: OSTAJEMO ZAJEDNO!

Srbija je izgubila od Švajcarske rezultatom 3:2, te je tako naša avantura u Kataru završena.

Mitrović je postigao jedan gol na ovom meču, međutim to nije bilo dovoljno, a nakon meča je preneo svoje utiske.

- Prvi utisci su teški, puno emocija,  muk u svlačionici, ovo je jako težak poraz, jako težak trenutak za sve nas. Dali smo svoj maksimum, razočarani smo, nismo ovo očekivali, ali nema nazad. Kad je bilo lepo pljuštale su pohvale - rekao je Mitrović.

Dodao je da će reprezentativcima trebati još vremena.

- Trebaće nam vremena da se sve to slegne. S obzirom da je bilo dosta problema što se fizike tiče, dali smo maksimum, ali to nije bilo dovoljno. Bili su bolja ekipa, ali moramo da stresemo prašinu sa sebe i da se oporavimo - dodao je Mitar.

Pričao je i nivou igre, a zatim se zahvalio publici na podršci.

- Kako utakmice idu, vidi se možemo da sa svakim možemo da igramo, možemo sa svakim da igramo, ali možemo  od svakog i da izgubimo.  Želim da se zahvalim svima na podršci, ono što je sigurno sada je jeste teško, ali nećemo odustati -rekao je Mitrović.

Defanzivna linija je ispala veliki problem u našim redovima, a Mitrović je objasnio zbog čega je tako,

- Uvek imamo rizik pozadi, ekipe ovog kvaliteta to kažnjavaju, ostaje da se vratimo, napravimo neku analizu - kaže Mitrović.

Tim je na prvom mestu, tu nema dileme.

- Svi smo zajedno, svi držimo zajedno i ostaćemo zajedno. Ovo je najbolja atmosfera od kada sam ja u reprezentaciji - istakao je on.

Na kraju je govorio i o selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju na konstataciju da treneri običnu u ovakvim sitaucijama dobijaju otkaz.

- Selektor ima puno podršku igrača, puno podršku naroda, nema potrebe za tim. On je stvorio ovu grupu, on nas je doveo ovde - završio je Mitrović.