Autor: Informer.rs

03.12.2022.

15:46

Foto: Tanjug/AP

Sport

IGRALI BEZ SELEKTORA I OTIŠLI DALJE! Koreja napravila EPSKI USPEH na Mundijalu!

- Nije zavisilo samo od nas, bila je teška situacija posle poslednjeg zvižduka. Pratili smo rezultat druge utakmice (Urugvaj) putem mobilnih telefona. Imamo sjajan tim, igrače koji igraju u najboljim svetskim ligama. Protiv nas je teško igrati. Ovo je zasluženi rezultat za sve što smo ostvarili, ne samo u ovoj utakmici nego u sve tri u grupi - rekao je Kosta.

Južna Koreja je pobedila Portugal sa 2:1 golom prvom minutu nadoknade vremena.

Portugal ima šest bodova, a Južna Koreja je kao drugoplasirana sa četiri boda prošla dalje, pošto ima bolju gol-razliku od Urugvaja. Urugvaj takođe ima četiri boda, nakon što je danas pobedio Ganu sa 2:0. Obe ekipe imaju istu gol-razliku, ali je Južna Koreja postigla više golova (4:4 - 2:2).

Informer

Kapiten Južne Koreje Son Heung Min

Kosta je vodio ekipu umesto suspendovanog selektora Paula Benta.

- Nije mi zadovoljstvo što sam ovde, ovde bi trebalo da bude Paulo Bento, a ja da sedim pored njega. On je kompetentan trener. Sve odluke tokom utakmice, on nije imao direktan uticaj, jedini uticaj imao je u vezi sa strategijom. Paulo je srećan, naš tim je srećan. Sada imamo samo 72 sata da se pripremimo - naveo je Kosta.

Južna Koreja će u osmini finala igrati protiv prvoplasiranog iz Grupe G, što će najverovatnije biti Brazil.

- Ne mogu porediti ovu ekipu sa onom iz 2002. godine. Ono što znam o ovoj ekipi je da je to dobro organizovan tim sa talentovanim igračima i želimo da nastavimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu - dodao je Kosta.