Autor: Informer.rs

03.12.2022.

23:55

Foto: printscreen

Sport

SRBIJA SA ŠVAJCARSKOM I LAŽNIM KOSOVOM ODIGRALA NAJBOLJI MEČ NA MUNDIJALU! Španija bruji! BIO JE TO SPEKTAKL!

U petak uveče odigrali su poslednji meč na SP u Kataru i na njemu upisali poraz od Švajcarske rezultatom 3:2.

Švajcarska je povela sa 1:0 golom Šaćirija, pa su Mitrović i Vlahović doneli preokret, da bi Embolo i Frojler doneli novi preokret i pobedu Švajcarcima.

- Bila je to utakmica dvoje suparnika koju su zapravo igrala trojica. Zato što rivalstvo između Švajcarske i Srbije već dugo uključuje tzv. Kosovo. Dovoljno je bilo malo proći društvene mreže da bi shvatili društveni i geopolitički značaj ove utakmice - počinje tekst u španskom listu Marka.

Informer

 

- Srbija se ne odriče Kosova, dela zemlje koji je "izgubila". Srbi ne mogu da zaborave kako su na prošlom Svetskom prvenstvu završili takmičenje, pa im ovaj poraz solju najbolnije utrljava rane. Proslavljajući golove protiv Srbije gestikulacijom dvoglavog orla, albanskog simbola, iako su postigli gol kao švajcarski igrači, provocirali su Srbe slaveći albanski nacionalizam i mržnju prema Srbiji - podseća Marka i dodaje:

- Sve ovo je učinilo da rivali prirede fantastičan spektakl u ovoj utakmici, jednoj od najboljih utakmica na ovom Svetskom prvenstvu. Zapravo, verovatno i najboljoj. Kažu da vreme leči sve, ali u ovom meču smo videli stvari koje su u U slučaju Srba i Albanaca, Šaćiri nikada ne bi postigao gol protiv Srba i na ovom meču i slavio pred njihovim navijačima na taj način.