Autor: Informer.rs

05.12.2022.

07:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

AZIJA PROTIV OSTATKA SVETA! Koreja se nada ČUDU protiv Brazila! Samuraji MOTIVISANI na oslabljene Hrvate!

Polovina učesnika četvrtfinala je poznato, a još dva biće otkrivena danas kada svoje mečeve budu odigrali Japan i Hrvatska, odnosno Brazil i Južna Koreja. 

Prvi će na teren fudbaleri Japana i Hrvatske od 16 časova, a bojište Samuraja i Vatrenih biće stadion Al Džanub. Selekcija Zlatka Dalića brani "srebro" osvojeno u Rusiji, ali će već danas imati pakleno težak zadatak ispred sebe. Iako je moglo i gore (Nemačka) nema sumnje da će Hrvati morati da daju i više od maksimuma budući da su na to, po izjavama njihovog selektora spremni i Japanci. 

- Radujem se utakmici protiv Hrvatske. Imali smo tri dana odmora što je veoma važno. Igrači su opušteni i fokusirani. Očekujem težak duel. Borićemo se do granica naše snage i spremni smo za 120 minuta fudbala - rekao je selektor Japana Hajima Morijasu. 

Informer

Selektor Hrvata Zlatko Dalić takođe poziva na oprez pred današnju utakmicu budući da je Japan pružio izuzetne partije u grupi te savladao Nemačku i Španiju. Otežavajuća okolnost za Hrvate predstavlja i bolest Borne Sose koji je bio nezamenljiv uz levu aut-liniju tokom grupne faze. Sa druge strane, Japanci ne mogu da računaju na Itakuru zbog žutih kartona. 

Ništa manje borbe, a verovatno ni kvalitetnog fudbala neće biti ni na utakmici Koreje i Brazila. Tigrovi koje sa klupe predvodi Paolo Bento pokazali su da mogu sa svima, da se ne plaše izazova i rivala. Ipak, danas ih očekuje verovatno i najteži mogući protivnik na Mundijalu selekcija Brazila. 

Četa selektora Titea u osminu finala stiže nakon šokantnog poraza od Kameruna u poslednjem meču grupne faze. Pitanje je da li su se Brazilci spremali za duel sa Korejom budući da su azijskoj reprezentaciji najmanje šanse davane u konkurenciji Urugvaja, Portugala i Gane. 

Informer

Ipak, selekcija Paula Benta osvojila je četiri boda u nezgodnoj grupi, savladala Portugal u meču za prolaz dalje i zasluženo se našla među 16 najboljih na svetu. Problem za Koreju mogla bi da predstavlja povreda Kim Min Džaea, štopera Napolija i jednog od najboljih igrača u ekipi. 

Sa druge strane, Brazil je lišen pomoći Aleksa Sandra, Gabrijela Žezusa i Aleksa Teljesa, dok se očekuje povratak Danila i Nejmara.