Autor: Informer.rs

05.12.2022.

10:37

Foto: Printscreen

Sport

ORAO POSVAĐAO GIGANTE! Tri velikana ušla u KLINČ za potpis reprezentativca Srbije! Torino dao ZELENO SVETLO!

Prethodne dve godine u Seriji A, Saša Lukić je iskoristio za potpunu afirmaciju u dresu Torina.

Stigao je bivši igrač Partizana i do kapitenske trake, a njegove sjajne partije nisu promakle najvećim italijanskim klubovima.

Prema pisanju Tutosporta, za odličnog vezistu Bikova interesuju se velikani Roma, Lacio i Inter. Uprava Torina je takođe spremna da ga proda, dok isti izvor navodi da licitacija kreće sa početnom cenom od 15.000.000 evra.

Italijanski medij podseća na neprijatnu situaciju pred početak sezone, kada se Lukić posvađao sa rukovodstvom kluba, jer nije ispunila dato obećanje oko povećanja njegove plate. Pisalo se da je Lukić već viđen kao novi kapiten kluba, ali od svega toga nije bilo ništa. Srbinu ugovor ističe na leto 2024. godine, ali će sigurno ove zime napustiti Olimpijski stadion u Torinu.

On je na Apenine stigao upravo iz Humske u julu 2016. godine za obeštećenje od 1.700.000 evra. U drugoj sezoni je bio na pozajmici u španskom Levanteu, a potpuno se ustalio u ekipi od sezone 2019/2020, kada je odigrao 30 mečeva u Seriji A.

Hrvatski trener Ivan Jurić učinio je Sašu najvažnijim igračem torinskog tima. NJegov status među Bikovima se očigledno potpuno promenio posle nesuglasica sa upravom, zbog čega je na početku sezone čak kratko bio i sklonjen iz tima.

Ipak, interesovanje rimskih rivala i Intera svedoči da je Lukiću veoma skočila cena, odnosno, da čelnici Rome, Lacija i nero-azura nisu zaboravili njegove partije iz prethodnog perioda.

Bonus video