Autor: Informer.rs

05.12.2022.

13:47

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

SRAMAN POTEZ FIFA! Pokrenut NOVI postupak protiv Srbije! Tuže Orlove po tri TAČKE! Evo šta nam sve STAVLJAJU za VRAT!

Posle eliminacije sa Mundijala, usledile su nove nevolje za Srbiju, jer je FIFA pokrenula još jednu istragu protvi FSS i naše selekcije!

Najpre su pokrenuti istraga protiv Srbije zbog zastave sa mapom Kosova i Metohije u našoj svlačionici, na kojoj je pisalo "Nema predaje", sada je pokrenut postupak zbog utakmice protiv Švajcaraca.

- Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbednost na utakmicama) - piše u saopštenju FIFA.

Na meču Srbije i Švajcarske viđeno je mnogo buke i incidenata, kako pre, tako i tokom i posle meča, kako na terenu tako i na tribinama, pa čak i van stadiona gde je zabeležena tuča srpskih i albanskih navijača. 

Što se tiče samog terena, došlo je do koškanja, prvokacije sa obe strane, a pogotovo je burno bilo u finišu meča kada se Granit Džaka sukobio sa Nikolom Milenkovićem, Vanjom Milinkovićem-Savićem i još nekoliko reprezentativaca Srbije.

Informer

 

FS lažne države Kosovo se žalio FIFA na to što su pred meč sa Brazilom reprezentativci Srbije u svlačionici imali zastavu sa porukom "Nema predaje", na ponašanje selektora Dragana Stojkovića Piksija i naših reprezentativaca na meču sa Švajcarskom.

Veliki broj albanskih navijača bio je na tribinama stadiona, navijao je za Švajcarsku zbog Granita Džake, Đerdana Šaćirija i Ardona Jašarija, dok su pojedini provocirali srpske fanove.

Izbio je skandal i oko ponašanja veziste Arsenala koji je posle meča nosio dres sa prezimenom Jašari na grudima, ali FIFA je po svoj prilici odlučila da ga ne kazni. Šta je uradio svedoči podatak da su i Švajcarci bili ljuti na svog fudbalera zbog ovakvih provokacija, ali za sada Svetska kuća fudbala nije objavila konačnu odluku za ovaj ispad.

Kada je reč o Srbiji, samo su pokrenute dve istrage protiv Orlova, jedna zbog zastave sa teritorijom Kosova i Metohije i natpisom "Nema predaje" u svlačionici, a druga zbog dešavanja na meču sa Sajdžijama odigranoj pre tri dana. 

Bonus video