Autor: Informer.rs

05.12.2022.

14:40

Foto: Predrag Milosavljević

Sport

PIKSI O SPOLJNIM FAKTORIMA: Očekivali da se potučemo, da vadimo oči jedni drugima... Igrali su pod injekcijama, rizikovali karijere...

Selektor ističe da su neki jedva dočekali neuspeh, ali poručuje Stojković da to neće poremetiti ekipu!

- Spoljni faktori koji su jedva čekali da dođe do rezultatskog neuspeha dočekali su svojih pet minuta da napadaju, omalovažavaju, da ne koristim neke teže reči. To neće poremetiti jednu zdravu grupu, ono što smo napravili za ovih 20 meseci - rekao je selektor i dodao da rezultat Orlova nije katastrofa:

- Nećemo im dati da unose nemir i da neko predstavi da je katastrofa. Tragedija u sportu ne postoji. Na njima je da komentarišu i da gledaju na svoj način. I mora se dostojanstveno istrpeti sve, kao i pohvale, nismo leteli ni kad su nas hvalili. Pokazali smo da Srbija može da igra dobar, atraktivan fudbal, ono što narod hoće. Neki pre mene kritikovani su za defanzivu, za loš fudbal, za nešto što je bilo dekadentno. Sad imamo ofanzivan, atraktivan fudbal... Neću nikome dati da ovo predstavlja crno i da je katastrofa. Fudbal je takmičenje, negde će bolji pobediti, slabiji izgubiti. Iz ovoga ćemo izvući samo pouke i bićemo jači nego što smo bili - rekao je Stojković i otkrio da su igrali igrali pod injekcijama.

Informer

 

- Mogi su očekivali da se mi potučemo u svlačionici, da vadimo oči jedni drugima. To se  neće desiti. Igrali su pod injekcijama, rizikovali karijere, duže odsustvo sa terena, to mora da se poštuje. Ginuli su za dres Srbije, a ja izražavam zadovoljstvo i poštovanje zbog takve grupe momaka. Ovo je bio samo jedan maksimum u stanju u kom smo bili. Bili smo čak i takvoj situaciji na pragu da prođemo krug i da kažem "prošli smo prvu fazu, ja sam svoje odradio." Nismo i ne bismo imali snage za to. To je moja lična opservacija stanja koje sam imao 14. novembra.

Bonus video