Autor: Informer.rs

05.12.2022.

23:45

Foto: Tanjug/AP

Sport

PLAKAO SAM, A SADA SANJAM TITULU! Nejmar se SLOMIO nakon GOLA!

Nejmar je večeras u Dohi postigao gol u pobedi Brazila protiv Južne Koreje 4:1 u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

- Bio sam veoma uplašen pošto sam zaista verovao u sebe posle dobrog starta sezone. Kada se povredite na takav način to je vrlo bolno - rekao je Nejmar za televiziju Globo.

Nejmar je povredio desni skočni zglob u utakmici protiv Srbije, prvoj na Mundijalu u Kataru, koju je Brazil dobio sa 2:0. On je zbog povrede propustio preostale dve utakmice u Grupi G, protiv Švajcarske (1:0) i Kameruna (0:1).

- Plakao sam celu noć posle toga, ali na kraju je sve ispalo dobro. Vredelo je ostati sledeći dan od 11 sati sa fizioterapeutom, a onda i dan posle. Ponosan sam što sam dostigao rekorde koje nisam mogao da zamislim - dodao je Nejmar.

On je imao problema sa povredama na svetskim prvenstvima. U Brazilu 2014. godine povredio je ledja u četvrtfinalu i nije igrao u polufinalu i porazu od Nemačke 1:7. Četiri godine kasnije za turnir u Rusiji tek se vratio od povrede stopala i nije prikazao dobru igru, a Brazil je u četvrtfinalu izgubio od Belgije 1:2.

Informer

- Ovog puta vreme je da odemo dalje. Sanjamo o titulu, naravno, ali moramo da idemo korak po korak. Ostale su još tri utakmice, spremni smo i koncentrisani da osvojimo trofej - rekao je Nejmar.

On je želeo da pošalje poruku legendarnom sunarodniku Peleu, koji boluje od raka i nalazi se u bolnici u Sao Paolu.

- Teško je pričati o tome, ali želim mu sve najbolje, da se oporavi što pre. Nadam se da smo mu pobedom doneli utehu - rekao je Nejmar.