Autor: Informer.rs

06.12.2022.

14:22

Foto: Printscreen, Reuters

Sport

BEDNIK! OTAC GRANITA DŽAKE pretio i vređao ženu u TV programu, pa SRAMNO PLJUVAO PO SRBIMA! (VIDEO)

Granit, mlađi od dvojice braće, rođen je u Švajcarskoj. Roditelji Redžip i Elmeze su emigrirali iz Jugoslavije krajem 80-tih godina prošlog veka, tako da su deca (Taulant i pomenuti fudbaler Arsenala, Granit), ceo život provela u državi podno Alpa. Jedan igra za Albaniju, a drugi za švajcarske "sajdžije".

Džaka preti ženi

Bilo kako bilo, stisak u međunožju Granita na meču sa Srbijom je raspalio vatru na terenu, ali i van njega! Kosovska feministkinja Zana Avdiu oštro kritikuje kapitena reprezentacije Švajcarske.

- Postupak Granita Džake je sramota. Čin uličnog dečaka -  piše ona u objavi na Fejsbuku.

Ubrzo nakon objavljivanja ovih reči, Avdiu se pojavljuje u sportskoj emisiji na privatnom kanalu sa KiM T7 u nedelju uveče. Tamo, Zana Avdiu jasno daje do znanja u inače muškoj grupi šta misli o Džakinom postupku. Diskusija se zahuktava. Iznova i iznova ona je prekinuta.

- Šta to govori o našem društvu kada slavimo takav gest? - pita ona.

- Pre svega, ne razumete emocije fudbalera - glasi odgovor. 

Avdiu odgovara - Objasniću vam: gest Granita Džake simbolizuje sek*ualni napad.

Informer

 

Tada se javlja Redžip Džala, Granitov otac. Uživo je povezan telefonom. On je besneo i pričap protiv feministkinje, samo joj se obraćao u trećem licu:

- Ako Granita Džaku nazove tako, to je velika sramota! Žena koja sedi u ovoj emisiji i nema pojma ni o sportu, ni o emocijama, ni o Albancima.

Redžip Džaka se osvrće, kako kaže, na provokacije kojima je bio izložen njegov sin:

- Ovi ljudi vređaju njegovu majku, njegovu ženu i decu, prave brojne gestove, skandiraju „Ubij Albance!“, „Kosovo je Srbija!

Vi ne poznajete porodicu Džaka

Nastavio je Džaka senior da besni!

- Porodica Džaka se nikada nije predala i ne predaje se. Granitov gest nije bio ni politički ni seksisti*ki. Nije učinio ovaj gest da nekoga uvredi! On ugrožava svoju karijeru i svetu govori ko je silovao naše albanske majke, sestre i decu – preko 20.000 žrtava! Ponovo vas upozoravam: treba da pazite šta pišete o porodici Džaka.

Informer

 

Avdiu nije bila impresionirana ni uplašena posle sramnih reči oca reprezentativca Švajcarske:

- Šta će se još desiti? - pita ona. 

Džaka iritantnim rečima odgovara:

- Kasnije ću vam reći šta će se dogoditi. Moraćete sami da odgovorite u svakom pogledu. Ali kad dođe vreme, biće već kasno, to vam garantujem životom. Zato što ne poznajete porodicu Džaka.

Informer

Tekst potpis

Porodica Granita Džake nije želela da komentarišu pojavljivanje oca u tok šou na Blikov zahtev. Prema informacijama iz okruženja, porodica Džaka razmatra tužbu protiv Zane Avdiu.

Takođe, mediji prenose da Zana Avdiju strahuje za sopstveni život, nakon brojnih pretnji koje dobija. Kako je naveo njen advokata Arijanita Kočija, u poslednjih nekoliko dana dobila je brojne poruke preko društvenih mreža, a mnoge od njih pozivaju na njeno ubistvo.