Autor: Informer.rs

07.12.2022.

12:17

Foto: reuters

Sport

HRVAT PIJE, PUŠI I REKORDE RUŠI! Brazilci igraju sa Dalićevim pulenima, a misle na polufinale!

Hrvatska je do četvrtfinala stigla nakon penala i drame protiv Japana, dok je Brazil u osmini finala pregazio Južnu Koreju 4:1. 

Brazilski mediji pre meč u petak (16.00) pišu da je Brazil ogroman favorit i već misle na potencijalne protivnike u polufinalu, iako još nisu preskočili Dalićeve pulene. "O Globo" je uoči utakmice istakao da je Brozović protiv Japana pretrčao 16.7 kilometara i tako za 400 metara popravio vlastiti rekord iz utakmice s Engleskom u polufinala prošlog Svetskog prvenstva.

Zbog toga za njega često kažu da je igrač sa najvećim plućima, da je maratonac među fudbalerima. 

- Brozović je popravio vlastiti rekord iako vredi naglasiti da su obe utakmice trajale 120 minuta. Ono što je zanimljivo je da je Brozović pušač i da je nekoliko puta uhvaćen kako puši. Osim toga, objavio je i fotografiju iz Interove svlačionice na kojoj puši cigaretu nakon osvajanja Kupa Italije -  pisali su Brazilci i dodali: 

- U komentarima ga je bivši saigrač Rađa Naingolan pitao: "Ti pušiš?", a Brozović mu je odgovorio: "Povremeno." Nije mu to prvi put. Nakon ispadanja s Evropskog prvenstva prošle godine uhvaćen je kako u prodavnici kupuje cigarete, a na Instagramu je objavio i fotografiju na kojoj puši nargilu.“

Posle pobede Intera protiv Juventusa 4:2 u finalu Kupa Italije, Brozović je objavio fotografiju s cigaretom. Mesec dana kasnije Hrvatska je u Ligi nacija pobedila Francusku, a Brozović je ponovno objavio fotografiju kako sedi na podu svlačionice. Kraj njega je bila boca piva, a u ruci kubanka uz komentar "Kubanka gori!".

Bonus video