08.12.2022.

19:30

Foto: REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Sport

NADAM SE DA ĆEMO PROMENITI TRADICIJU! Luka Modrić pred meč Brazilom: Moramo biti agresivni!

Četiri godine nakon što je proglašen najboljim igračem svetskog prvenstva u Rusiji na kom je hrvatska reprezentacija osvojila srebro, Luka Modrić i u Katru predvodi "Vatrene" do velikog rezultata.

Hrvatska je u svom šestom nastupu na svetskim prvenstvima već treći put stigla do četvrtfinala, nakon što je 1998. osvojila bronzu, a 2018. srebro.

Brazilski mediji pišu kako će duel protiv Brazila biti Lukin oproštaj od Svetskog prvenstva, ali Modrić je uveren kako hrvatska priča u Dohi nije završena.

Informer



- Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru. Po prikazanoj igri su medju glavnim favoritima. Moramo biti pravi, moramo dati maksimum kao što smo dali do sada. Ne zadovoljavamo se ulaskom u četvrtinae. Imamo svoju snagu, verujemo u nas i tako ćemo se postaviti na terenu - izjavio je Modrić, prenela HINA.

Modrić je istakao kako će ključ biti ne dozvoliti Brazilu da se razigra.

- Nekoliko sam puta igrao protiv Brazila, ali još nismo uspeli da ih pobedimo. Nadam se da će se ta tradicija promeniti. Brazil na svakoj poziciji ima fenomenalne igrače, moraćemo da budemo agresivni, trkački na visokom nivou. Ne smemo da im dozvolimo da se razigraju. Moraćmo da budemo agresivni i čvrsti kada nemamo loptu - dodao je Modrić.