Autor: Informer.rs

09.12.2022.

16:59

Foto:

Sport

BIVŠI SELEKTOR "ORLOVA" STAO UZ PIKSIJA! Stojković nije sporan, PROBLEM je...

Ćurčić je izjavio da je "celokupna slika oko Fudbalskog saveza Srbije i same reprezentacije bolja u poslednjih nekoliko godina, te da su obezbeđeni uslovi kao u drugim zemljama". Ipak...

- Kada dođe neuspeh uvek neke stvari isplivaju, a pitanje je i šta je neuspeh. Danas je lakše da igrate za reprezentaciju. Ranije su igrači igrali u težim uslovima, bar ono što ja pamtim dok sam bio selektor. I kod Antića i kod Pižona, a posle i kao zamenik. Danas je ambijent oko reprezentacije mnogo bolji - počeo je Čurčić izlaganje za Nogomanija.rs.

Iskusni stručnjak se posle nekoliko sezona provedenih u inostranstvu vratio u Javor. Sa pozicije jednog od glavnih ljudi u sportskom sektoru kluba iz Ivanjice analizirao je nacionalni tim:

- Imamo puno mladih igrača i očekujem da će Srbija rasti. Evidentno je da nemamo bekove koji bi igrali u nekoj drugoj formaciji, a situacija je takva da imamo ozbiljan potencijal na drugim pozicijama. Nemamo kvalitet za sam vrh svetskog fudbala, ali ubeđen sam da se može i da sve ide u dobrom smeru. Mislim da ćemo se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo. Onda sleduje nešto gde ćemo negativna iskustva sa ovog turnira uspeti da pretočimo u nešto pozitivno.

POZICIJA STOJKOVIĆA SE NE DOVODI U PITANJE

Prema njegovim rečima, status selektora Dragan Stojković ne dovodi se u pitanje...

- Ono što stvara autoritet je znanje, ali i rezultat. Imamo selektora koji ima autoritet i najveće fudbalsko ime na našim prostorima i to je odlična stvar za reprezentaciju. Prevelika su očekivanja bila od ekipe. To nije bila realna slika. Nisam previše razočaran. Da smo mogli da prođemo u drugi krug - možda smo i mogli. Trebalo je više sreće sa zdravstvenim stanjem igrača.

Informer

Za Ćurčića pozicija selektora Stojkovića se ne dovodi u pitanje

Veliki broj iznenađujućih rezultata viđen je u Dohi.

- Od pozitivnih izdvojio bih azijske reprezentacije, ali ni tu nisam mnogo iznenađen, jer sam radio u Aziji i znam koliko su posvećeni i koliko ulažu u fudbal. To već postaju reprezentacije za respekt. Od Japana i Saudijske Arabije se očekuje da mogu da pobeđuju. To se i dogodilo. Od negativnih iznenađenja imamo Poljsku, koja očigledno nije uspela da napravi smenu generacija. Ne znam u kom će smeru ići. Ništa nisam očekivao od Katara. Eventualno da će biti konkurentniji, jer ipak su se za Mundijal spremali šest godina. Mislio sam i da Belgija može do same završnice.

FRANCUSKA I BRAZIL U FINALU

Prognozirao je i ko će se boriti za "Boginju":

- Nemam posebnog favorita. Ono što trenutno vidim je da će biti odlična polufinala. Vidim Brazil i Francusku u finalu, ali to ništa ne mora da znači. Ovo je turnirsko takmičenje, svaka tri dana su utakmice. Bitno je ko se kako oporavio i pripremio, puno je faktora. Po ovome pruženom, vidim te dve selekcije u finalu, a može da se desi da ne budu ni jedna ni druga. Kada bih podvukao na osnovu dosad viđenog, Brazil je favorit - istakao je Radovan Ćurčić.

Bonus video