Autor: Informer.rs

09.12.2022.

19:15 >> 19:42

Foto: Tanjug/AP

Sport

NEVEROVATAN NIZ HRVATA! Jedan PORAZ na prethodna dva MUNDIJALA i to u FINALU! Vatreni sanjaju TITULU!

Malo ko je na svetu, pa čak i u Hrvatskoj, verovao da Vatreni mogu da ponove uspeh iz Rusije. Ipak, četa Zlatka Dalića uspela je da demantuje čitavu planetu budući da će drugi put zaredom igrati u finalu Svetskog prvenstva. Rival Vatrenima će biti bolji iz duela Argentine i Holandije, te nema sumnje da je i finale itekako realna opcija. 

Posebno ako se pogleda niz koji Hrvati imaju na prethodna dva Svetska prvenstva! 

Četa Zlatna Dalića doživela je samo jedan poraz na prethodna dva Mundijala i to od Francuske u finalu. Vatreni su u Rusiji upisali tri pobede u grupi protiv Argentine, Nigerije i Islanda, potom su u nokaut fazi posle penala bili bolji od Danske, Rusije, u produžecima su slomili optor Engleske, a onda doživeli jedini poraz od šampiona Francuske. 

Informer

Ove godine - Hrvati su zabeležili nešto slabiji rezultat u grupi, ali je ishod u ostatku takmičenja isti! Vatreni su remizirali sa Marokom i Belgijom, a plasman dalje obezbedila im je pobeda protiv Belgije. Usledila je nokaut faza te trijufmi nad Japanom i Brazilom. 

Šta god bude, Hrvatska je ostvarila nestvaran uspeh na prethodna dva turnira, a u naletu samopouzdanja moguće je da će Vatreni ponovo u finale...