Autor: Informer.rs

10.12.2022.

12:47

Foto:

Sport

PROVOKATORI SRBIJE ZAVRŠILI SA REPREZENTACIJOM! Švajcarski mediji OTPISALI Džaku i Šaćirija iz nacionalnog tima!

Ekspedicija Švajcarske vratila se u domovinu, posle debakla na Mundijalu, a tamošnji mediji su analizirali ko će u narednom periodu igrati za nacionalni tim.

Postavljaju pitanja da li će u reprezentaciju ući "sveža krv", tačnije, da li će neki igrači poput Đerdana Šaćirija, Granita Džake, Jana Zomera i Harisa Seferovića i dalje igrati za selekciju Sajdžija.

Informer

Đerdan Šaćiri

U tom kontekstu, švajcarski "Blik" piše o Đerdanu Šaćiriju. U tekstu piše da fudbaler rođen u lažnoj državi Kosovo i Metohija već ima 31 godinu i da je sklon povredama. Njegov status je pod znakom pitanja upravo iz tih razloga, ali Švajcarci smatraju da fudbaler Čikaga i dalje ima šta da ponudi reprezentaciji.

Provokatoru Srbije na Mundijalu u Rusiji, kada je pokazivao sa Granitom Džakom dvoglavog orla (simbol velike Albanije), neophodno je još šest utakmica da postane apsolutni rekorder po broju mečeva u nacionalnom timu i tako obori rekord od 118 utakmica koji drži Hajnc Herman.

Informer

Granit Džaka

Nasuprod Šaćiriju, u Švajcarskoj se vodi polemika treba li Granit Džaka da i dalje bude kapiten Sajdžija. Mediji upozoravaju na incidentne situacije kojima je bio sklon u meču sa "orlovima". Hvatanje za međunožje i provokacijom dresa Jašarija. Fudbaler Arsenala je takođe blizu zalaska karijere, ima 30 godina, ali švajcarski mediji pišu da je i dalje važan šraf u nacionalnom timu.

Bonus video