Autor: Informer.rs

10.12.2022.

19:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŽIRU JUNAK FRANCUSKE, A KEJN U ZEMLJU DA PROPADNE! Epski sudar gromada! TRIKOLORI U POLUFINALU, ENGLEZI PRAVAC - OSTRVO! (VIDEO+FOTO)

Kakva luda utakmica! Na kraju, trikolori idu među četiri najbolje reprezentacije sveta, a Englezi - kući!

Agresivan početak obe reprezentacije, ipak, za nijansu opasniji bili su trikolori. Odmah na startu pokušao je Mbape, ali je njegov udarac bio izblokiran, a onda i Žiru. Na drugoj strani u šansi se našao Foden. Činilo se da je Albion nekako sporije ušao u meč, a u 17. minutu - bomba! Franczi dolaze u vođstvo brutalnim golom Čuamenija sa nekih 25 metara. Šokirao je i golmana Engleza Pikforda koji ništa drugo nije mogao da uradi osim da izvadi loptu iz mreže.

ENGLESKA - FRANCUSKA 1:2 (0:1)

Stadion: Al Bajt. Kapacitet: 68.000. Sudija: Vilton Sampajo (Brazil). Strelac: Kejn u 54. minutu iz jedanaesterca za EngleskuČuameni u 17. minutu i Žiru u 78. minutu za Francusku. Žuti kartoni: Ernandes, Grizman, Dembele (Francuska)

ENGLESKA (4-3-3): Pikford – Voker, Stouns (od 90+8. Griliš), Megvajer, Šo – Rajs, Belingem, Henderson (od 79. Maunt) – Saka (od 79. Sterling), Kejn, Foden (od 85. Rašford).

FRANCUSKA (4-3-3): Loris - Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez – Čuameni, Rabio, Grizman – Dembele (od 79. Koman), Žiru, Mbape.

Primljeni gol izgleda motivisao je izabranike Gareta Sautgejta da ozbiljnije krenu ka golu Lorisa, a tako je i bilo. Krenuli su Kejn i društvo svim silama na Petlove. Već u 20. minutu Luk Šo je pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta je završila u rukama Lorisa. U 22. minutu Kejn je izašao jedan na jedan sa golmanom Francuske koji je odbranio šut kapitena Albiona.

U 25. minutu Kejn je bio u kontaktu sa Upamekanom, na liniji kaznenog prostora, ali - NIŠTA OD PENALA, potvrda je stigla i iz VAR sobe. Pet minuta kasnije velika gužva u petercu Lorisa, ali je neko iz odbrane trikolora otklonio opasnost. Francuzi su se čini se povukli i ostavili Engleskoj prostora, koji su koristili i pretili izjednačenjem, do koga u prvom delu utakmice nije došlo.

U 47. minutu engleski tim je imao šansu preko Džuda Belingema, ali je njegov udarac odbranio Loris. U 52. minutu dosudjen je jedanaesterac za Englesku, nakon što je Čuameni oborio Bukaja Saku u kaznenom prostoru.

Informer

Kejn je u 54. minutu iskoristio penal, pošto je saigrača iz Totenhema golmana Lorisa poslao u suprotnu stranu. Kejn je tako izjednačio rekord Vejna Runija po broju golova za reprezentaciju Engleske i sada obojica imaju po 53.

Engleski tim je posle toga napadao, imao inicijativu, prvo je u 60. minutu pokušao Saka, a dva minuta kasnije i Kejn, ali je Loris bio uspešniji. U 69. minutu dobru šansu imao je i Hari Megvajer, ali je za malo poslao loptu pored stative.

Na drugoj strani u 76. minutu Žiru je iz blizine šutirao, ali je Pikford dobro odbranio i poslao loptu u korner. Žiru je odmah posle toga postigao gol. Bio je viši u skoku od Megvajera posle centaršuta Grizmana i glavom poslao loptu u mrežu.

Informer

U 82. minutu dosudjen je novi jedanaesterac za Englesku, pošto je Teo Ernandes srušio Mejsona Maunta pred golom. Ponovo je šutirao Kejn, ali je u 84. minutu loptu poslao visoko preko gola.

Engleska je posle toga pokušavala da izjednači, u 88. minutu Maunt je šutirao preko gola, a u drugom minutu nadoknade pokušao je i Luk Šo, ali je njegov udarac francuski golman odbranio i izbacio loptu u korner.

Poslednju šansu na utakmici imala je Engleska, u 10. minutu nadoknade Markus Rašford pokušao je iz slobodnog udarca, ali je loptu poslao preko gola.

Kapiten Francuske Ugo Loris je večeras odigrao 143. utakmicu za reprezentaciju i postao rekorder po broju nastupa za državni tim.

Francuska će u sredu u polufinalu igrati protiv Maroka, koji je ranije danas pobedio Portugal sa 1:0.

U drugom polufinalu u utorak igraju Hrvatska i Argentina.

DRUGO POLUVREME

90+8. minut - Poslednja šansa za Englesku. Slobodan udarac za Rašforda sa nekih 18 metara, nema gola, kraaaaaaaaaaaaaj!!!!!!!

90. minut - Igraće se još osam minuta!

84. minut - NEMA GOLAAAAAAAAAAAA! AU, ispašće tragičar Hari Kejn!!! Uhvatio je kraći zalet, raspalio po lopta a ona je otišla preko gola!!! 

81. minut - Maunt je bio u duelu sa Ernandesom u šesnaestercu. Penal? VAR KAŽE JESTE! Novi penal za Engleze!

78. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Na perfektran centaršut Grizmana Žiru trese mrežu Pikforda!!

77. minut - Kakav promašaj Žirua! Zicer! Pikford brani nemoguće! 

72. minut - Nastavljaju Englezi sa napadima, Šo je sa leve strane poslao loptu u peterac, natrčao je Saka, šutirao, ali je lopta otišla pored leve stative.

70. minut - Umalo da Megvajer bude heroj Engleske, umalo preokret! Centaršut sa desne strane, Megvajer gađa glavom, lopta "kači" stativu!

Informer

66. minut - Posle primljenog gola Francuzi su preuzeli inicijativu, isto kao i Englezi u prvom delu meča. 

60. minut - Saka prolazi kroz odbranu Francuza, ali je ostao bez snage pre šuta. Loris lako brani!

55. minut - Rasplamsala se borba posle izjednačenja Kejna. Pevci su imali odličnu šansu, minut posle primljenog gola. Rabiot je šutirao sa ivice šesnaesterca. Pikford brani.

54. minut - GOOOOOOOOOOOL! Kejn cepa mrežu sa penala 1:1! Čak i da je Loris pročitao u koju stranu će kapiten Engleske da šutira ništa ne bi mogao da uradi jer je šut bio topovski! 

52. minut - Penal za Englesku! Strelac vodećeg gola za Francuzee Čuameni je oborio Saku, a sudija Sampajo je pokazao na belu tačku!

47. minut - Šo je imao problema sa kontrolom lopte, ali je ipak uspeo da asistira Belingemu, koji šutira, a lopta odlazi tik iznad prečke.

46. minut - Utakmica je nastavljena

PRVO POLUVREME

45+4. minut - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Četiri minuta nadoknade vremena...

39. minut - Kilijan Mbape preti Englezima! Bio je to šut iz okreta, ali lopta je otišla visoko preko gola.

35. minut - Utisak je da su se Francuz povukli posle datog gola, a Englezi bi što pre da izjednače.

30. minut - Nasrću Englezi, uuuuuuu opasna gužva u petercu Lorisa, ipak, defanzivci "trikolora" otklanjaju opasnost.

Informer

25. minut - Kejn traži penal, gleda se VAR...  Kejn je bio u kontaktu sa Upamekanom, na liniji kaznenog prostora, ali - NIŠTA OD PENALA, potvrda stiže iz VAR sobe

22. minut - Opasno je pred francuskim golom, Kejn je izašao jedan na jedan sa golmanom Lorisom, koji je odbranio šut napadača Albiona.

Informer

20. minut - Slobodan udarac za Engleze na nekih 18 metara od gola. Luk Šo je šutirao preko Harija Megvajera u živom zidu, pravo u ruke Uga Lorisa.

17. minut - GOOOOOOOOOOL! Franuska vodi 1:0, kakva bomba Čuamenija! Precizan udarac sa preko 20 metara! Šokiran je bio i golman Pikford koji ništa nije mogao da uradi, osima da izvadi  loptu iz mreže.

11. minut - Francuzi su napali po desnoj strani, lopta je ubačena u šesanaesterac, Žiru je zahvatio glavom, ali bilo je to teško za njega. Pikford hvata bez problema.

Informer

10. minut - Centrirao je Grizman iz kornera na prvu stativu, ali je defanzivac Engleske odlično intervenisao

4. minut - Napali su od samog starta Englezi i Francuzi. Prvo je pokušao Mbape, koji je izblokiran, a onda i Foden

1. minut - Utakmica je počela

19:55 - U toku je intoniranje himni, meč uskoro počinje.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo utakmice Francuska