Autor: Informer.rs

11.12.2022.

13:05

Foto: Reuters

Sport

BEZ POLA TIMA FRANCUSKA JE OPET U POLUFINALU! Da se SMRZNEŠ - evo kako izgleda sastav POVREĐENIH Trikolora!

I pre početka Mundijala bilo je jasno da su Francuzi bez obzira na sve probleme jedan od, ako ne i najveći favorit u Kataru. Trikolori predvođeni Didije Dešanom stigli su na Svetsko prvenstvo u nameri da odbrane tron, za sada im dobro ide, a pravo je pitanje koliko bi bili moćni da su u punom sastavu došli na planetarnu smotru. 

Francuzi će i u polufinalu u sredu od 20 časova biti veliki favoriti pošto će se sastati sa Marokom, timom koji je pobedio Belgiju, remizirao sa Hrvatima, a kasnije eliminisao Španiju i Portugal. Jasno je da su Trikolori veliki favoriti, ne samo zbog kvaliteta već i zbog iskustva, ali su mnogi sa tim mišljenjem ušli u duel protiv Lavova sa Atlasa i pokajali su se. 

Materijala da hvalimo igru Trikolora ima mnogo, ali to ovoga puta neće biti slučaj budući da ćemo se baviti igračima koji se nisu našli na spisku selektora Didijea Dešana kako zbog povreda tako i zbog oštre konkurencije. 

Informer

Jasno je svima da su Francuzi najviše oslabljeni na sredini terena, iako su Oreljan Čuameni, Eduardo Kamavinga i Adrijen Rabio dominirali protiv svih rivala. Ipak, ostali su Francuzi bez svojih dugogodišnjih motora - Ngolo Kantea i Pola Pogbe koji zbog povreda nisu mogli da se stave na raspolaganje selektoru Didije Dešanu. 

Ipak, ne treba zaboraviti da se iz Katara zbog povrede u Madrid vratio Karim Benzema. Najbolji fudbaler sveta za ovu godinu, osvajač Zlatne lopte, Lige šampiona i španske Primere. Tokom Mundijala, Dešan je ostao i bez Kristofera Nkukua, a na spisku nije bilo mesta za igrače poput Muse Dijabia, Visama Ben Jedera...

Ni odbrana nije ostala kompletna iako se tako činilo uoči Mundijala pa svoje mesto u reprezentaciji nisu našli Ferlan Mendi iz Reala ili Luka Dinj iz Aston Vile. Ipak, posle samo 20 minuta na utakmici protiv Australije takmičenje je završio Lukas Ernandez, a nekoliko dana pre početka Svetskog prvenstva sa spiska je zbog povrede morao da otpadne i Presnel Kimpembe. 

Informer

Pred prvenstvo je otpao i sjajni golman Milana Majk Manjan, pa su rezervne opcije Didijeu Dešanu Alfons Areola i Stiv Mandanda.  

Ovako bi izgledao sastav od igrača Francuske koji nisu na raspolaganju selektoru Dešanu: Manjan - Mendi, Kimpembe, Ernandez, Dinj - Kante, Pogba, Dijabi - Ben Jader, Nkuku, Benzema!

Bez obzira na sve probleme - Francuska je opet u finalu. Od preostalih ekipa deluju najozbiljnije i spremni da odbrane tron osvojen u Rusiji pre četiri godine. Ipak, pred njima su još dva stepenika do tog momenta, a prvi već u sredu protiv nezgodnog Maroka.