Autor: Informer.rs

11.12.2022.

14:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

ZIDAN POPIO ISPALU! Francuzi spremili NOVI UGOVOR za Dešana!

Ostavila je Francuska enorman uspeh plasmanom u polufinale Mundijala u Kataru, ali Trikolori predvođeni Didije Dešanom nemaju nameru tu da se zaustave. Žele aktuelni prvaci sveta da odbrane tron osvojen u Rusiji pre četiri godine, a selektor Francuza ima dodatni motiv za tako nešto. 

Naime, kako prenosi "Parizijen" primarni cilj Trikolora bio je plasman u polufinale. Didije Dešan je to uspeo da ispuni, a samim tim i sebi produži boravak na klupi reprezentacije Francuske! Legendarni fudbaler je Francuze preuzeo pre deset godina i sve su prilike da će sa njim na klupi pojuriti titulu na Evropskom prvenstvu u Rusiji 2024. godine! 

Šuškalo se da bi posle Mundijala na klupu reprezentacije mogao da sedne Zinedin Zidan koji je bez angažmana od 2021. godine kada se rastao se Real Madridom. Mnogi su pisali da je dogovor postignut, ali "Parizijen" podseća da je prvi čovek francuskog fudbala Noel Le Gre istakao kako Dešan drži sve u svojim rukama te da će od rezultata zavisiti i njegov ostanak na klupi. 

Informer

Budući da je Francuska, u znatno oslabljenom sastavu, ponovo stigla do polufinala gde će biti ogroman favorit protiv Maroka moguće je da će samim tim i Dešan ostati na klupi reprezentacije. Ukoliko odbrani trofej osvojen u Rusiji imaće šansu da 2024. godine objedini svetsku i evropsku titulu. Zanimljivo, to mu je pošlo za rukom kao igraču, a ukoliko to ponovi kao selektor... 

Podsećamo, Francuska će u sredu od 20 časova igrati protiv Maroka svoj meč polufinala. Dan ranije, Argentina i Hrvatska će odmeriti snage u drugom polufinalnom paru. Finale je zakazano za 18. decembar.