Autor: Informer.rs

12.12.2022.

13:33

Foto: REUTERS/Suhaib Salem

Sport

ŠVAJCARSKI TRENER OPLJUVAO DŽAKU! Veća je sramota to što je od radio protiv Srbije, nego Mesi i Argentinci

Argentinska radost i holandske suze, na kojem Otamendi zadirkuje svoje protivnike, obišli su svet!

U jednom momentu videlo se sve, slavlje, entuzijazam, očaj, tuga, ljutnja..

Švajcarski stučnjak Arno Rosini je uporedio nekoliko momenata sa Mundijala, a dotakao se meča Srbije i Švajcarske i Argentine i Holandije! Smatra da je gest Granita Džake gori od onoga što su uradili Argentinci i Lionel Mesi.

- Pored tog trenutka, sada već kultnog, u bilo je još zanimljivih na meču Argentine i Holandiji! Na primer, bilo je i van Galovih kontroverzi i Mesijevih žestokih reči. Sve je to učinilo četvrtfinale uzbudljivim. Sve je to, kako ja vidim, rođeno i umrlo u polju. U tim trenucima zaista i ne primetiš da li te protivnik ismeje - rekao je Rosini.

Informer

Na tim nivoima, igrači su skoro svi klupski drugovi ili se odlično poznaju. Uzbuđenje vas tera da kažete i radite možda ne lepe stvari. Ali sve to traje nekoliko sekundi i već je zaboravljeno u svlačionici. Ovakvi prizori se viđaju na svakom terenu na svetu. Čak i ovde u Tićinu. Samo idite i gledajte utakmicu u nižim ligama: ako je malo napeto, duh se zagreje. Normalno, međutim, na trostruki zvižduk sudije sve se vraća u normalu. Dakle, samo je kontekst drugačiji, izuzetno različit!

Upitan je iskusni stručnjak da li adrenalin opravdava preterano ponašanje.

Informer

 

- Više od varnica na kraju tako važnog duela, sa tako velikim ulogom, po mom mišljenju, treba kritikovati smišljeno ponašanje. Sada čuveni dvoglavi orao koji je zapalio vatru između Švajcarske i Srbije ili proslavu Džake sa Jašarijevim dresom... to je za svaku osudu, to je bilo najgore. Više od negativnih poruka, u svakom slučaju bih želeo da dam težinu pozitivnim. Zagrljaj Modrića i Kazemira na kraju Hrvatska-Brazil, na primer. Ili onaj između Perišićevog sina i Nejmara. To su gestovi koje treba istaći - bio je objektivan Švajcarac u razgovoru za Tio.ch!