13.12.2022.

07:18

Foto: Tanjug/AP

Sport

HRVATI TOTALNO OTPISANI! Pogledajte kvote, večeras završavaju takmičenje na Svetskom prvenstvu!

Hrvatska večeras završava takmičenje na Svetskom prvenstvu, a presudiće joj Leo Mesi (35), tvrde vodeće svetske kladionice!

Najpoznatiji bukmejkeri veruju da će Argentina slaviti u večerašnjem (20.00, RTS 1) meču polufinala Mundijala u Kataru i da je provlačenju "šahovničara" na velikim turnirima napokon došao kraj.

Samo oprezno

Hrvati su igrali ravnopravno sa Brazilom, što dovoljno govori o tome kakav su tim
Leo Mesi

Hrvatska je do drugog uzastopnog polufinala došla uz veliku dozu sreće. Do polufinala su ostvarili samo jednu pobedu u 90 minuta, i to u grupi protiv Kanade (4:1). Zatim su u osmini finala nakon jedanaesteraca savladali Japan, da bi po istom receptu eliminisali i prvog favorita za titulu Brazil. Sledi im meč protiv Argentine, a bukmejkeri nemaju nikakvu dilemu ko će u finale.

Kvota da "gaučosi" prolaze dalje na bilo koji način iznosi 1,39, nasuprot 3,40, koliko je na Hrvate. Kvota da će Argentinci slaviti u 90 minuta iznosi nešto više od 1,80, dok je na tim Zlatka Dalića 5,00.

Hoće još da plešu

Bukmejkeri su izbacili kvote i ko ima najveće šanse da bude strelac. Očekivano, prvi pik je Leo Mesi (kvota 2,25), a slede njegovi saigrači Lautaro Martinez (3,25), Hulijan Alvarez (3,40) i Paulo Dibala (3,50).

Informer

 

KVOTE KO IDE DALJE

Argentina 1,39
Hrvatska 3,40

KVOTE KO DAJE GOL

Lionel Mesi (Argentina) 2,25
Lautaro Martinez (Argentina) 3,25
Hulijan Alvarez (Argentina) 3,40
Paulo Dibala (Argentina) 3,50
Alehandro Gomez (Argentina) 4,75
Andrej Kramarić (Hrvatska) 5,00
Bruno Petković (Hrvatska) 5,50
Ivan Perišić (Hrvatska) 6,00
Anhel di Marija (Argentina) 7,50
Luka Modrić (Hrvatska) 8,00


Uprkos prognozama, u taboru Argentine su oprezni pred duel sa Hrvatima. Prva zvezda i kapiten Mesi upozorava da večerašnji meč mora veoma ozbiljno da se shvati.

- Biće to težak meč. Igrali su ravnopravno sa Brazilom, što dovoljno govori o tome kakav su tim. Imaju istog trenera od prošlog Svetskog prvenstva. Ovo je polufinale, ko god da je protivnik, ne bi bilo lako, tako da znamo šta nas čeka - poručuje jedan od najvećih fudbalera svih vremena.

Selektor Lionel Skaloni takođe je oprezan, ali naglašava da je cilj njegove ekipe plasman u finale.

- Hrvatski igrači se među sobom vrlo dobro poznaju. Cilj nam je i pre turnira bio da odigramo maksimalno sedam utakmica. Kad već plešemo, želimo tako da nastavimo do kraja. Uz poštovanje prema Hrvatskoj, želimo da napravimo sledeći korak - kaže Skaloni.

S druge strane, Hrvati najavljuju borbu i poručuju da se neće predati. Selektor Zlatko Dalić veruje da imaju šanse.

- Argentina će imati veliku podršku i, naravno, Lea Mesija kao pokretačku snagu. Imaju dosta mladih i dobrih igrača, ali i Di Mariju, koji može biti opasan. Ranjivi jesu i verujem da možemo da ih pobedimo. Ako ponovimo odbranu kao protiv Brazila, mislim da možemo da zaustavimo i Argentinu. Ipak, čeka nas izuzetno težak posao - naglašava Dalić.

Zaneti: Idemo u finale


Bivši kapiten reprezentacije Argentine Havijer Zaneti poručuje da će njegova selekcija izboriti plasman u finale Svetskog prvenstva. Odaje priznanje Hrvatskoj za sve što je uradila, ali ne sumnja u prolazak "gaučosa".
- Hrvatska je velika ekipa. Neće biti nimalo lako, ali poznajući situaciju među argentinskim igračima, uveren sam da će odigrati dobro. Voleo bih da je prošao Brazil, jer bismo sada u polufinalu gledali južnoamerički "superklasiko" - naglašava Zanet

Nema specijala za Mesija

Napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković veruje da će njegova ekipa ponovo igrati u finalu, baš kao i pre četiri godine u Rusiji.

- Ne verujem da ćemo imati neki poseban plan kako da zaustavimo Mesija, jer oni imaju mnogo kvalitetnih pojedinaca, ne samo njega. Želimo da usrećimo sve, da narod bude ponosan, ali siguran sam da to žele i Argentinci. Porodica smo, dišemo jedni za druge i to je naša jedina tajna. Daćemo sve da ponovo zaigramo u finalu - poručuje Petković, koji je Hrvatskoj pogotkom doneo penale protiv Brazila.
 

Bonus video