Autor: Informer.rs

13.12.2022.

09:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

GOREĆE DOHA - MORE MAROKANACA STIŽE NA MUNDIJAL! 30 ČARTER letova iz Kazablanke! Navijači u TRANSU pred polufinale!

Ostvario je Maroko neverovatan uspeh plasmanom u polufinale Mundijala, a među navijačima Lavova sa Atlasa vlada ogromna euforija. Širom severnoafričke zemlje spremaju se za sutrašnji okršaj protiv Francuza, a očekuje se da će Al Bajat stadion biti krcat i ispunjem Arapima. 

Mnogi žele da odu u Katar za samu završnicu Mundijala kako bi podržali Marokance, a zbog toga je marokanska avio kompanija "Rolaj er Marok" odlučila da uvede 30 čarter letova između Kazablanke i Dohe u utorak i sredu. Ideja je da što veći broj navijača bude u situaciji da prati polufinale Svetskog prvenstva. 

Informer

RAM prenosi da su rešili da naprave "vazdušni most" između Kazablanke i Dohe, a sve u cilju podrške reprezentaciji. Marokanci su i u dosadašnjem delu Mundijala imali veliki broj navijača na tribinama, ali se za polufinale očekuje enorman broj pristalica Lavova sa Atlasa! 

Selektor Maroka Valid Regragui u više navrata je hvalio marokanske navijače kao 12. igrača na terenu. Među njima su i članovi porodice koji su smešteni u hotelu sa igračima što mnogi vide kao "ključ" uspeha budući da Marokanci deluju kao familija, a ne reprezentacija.