Autor: Informer.rs

13.12.2022.

12:25

Foto: printscreen

Sport

NEKADA SAIGRAČI, A DANAS LJUTI RIVALI U BORBI ZA FINALE MUNDIJALA! Selektor Argentine i napadač Hrvatske po prvi put OČI U OČI!

Još četiri meča ostala su do kraja Mundijala, a večerašnji između Hrvatske i Argentine privlači najviše pažnje. Kako zbog sjajnih partija dveju reprezentacija, tako zbog rivaliteta, ali i velike povezanosti između Gaučosa i Vatrenih. 

Polufinalni duel zakazan je za večeras od 20 časova, a isti rivali ukrstili su koplja i na Mundijalu u Rusiji pre četiri godine. Želeće Gaučosi da se osvete za poraz Hrvatima. Pored toga, ovaj meč biće posebno zanimljiv i zbog susreta bivših saigrača.

Malo je poznato da su selektor Argentine Lionel Skaloni i napadač Hrvatske Marko Livaja bili saigrači u Atalanti 2013. godine. Njih dvojica su u Bergamu proveli jednu sezonu zajedno, a to je ujedno i poslednja igračka epizoda u Skalonijevog karijeri. 

On je nakon Atalante uplovio u trenerske vode, prvo je radio kao pomoćnih Horheu Sampaoliju na klupi Sevilje, potom i u reprezentaciji Argentine pre nego što je 2018. godine preuzeo mladu selekciju Gaučosa do 20 godina. 

Tu se zadržao svega nekoliko meseci pre nego što je u novembru imenovan za selektora A reprezentacije. U svom mandatu osvojio je Kopa Ameriku, a nema sumnje da bi mu trofej na Mundijalu bila kruna karijere. 

Informer

Sa druge strane, Marko Livaja je nakon Atalante "lutao". Hrvat je igrao za Rubin, Empoli, Las Palmas i AEk pre nego što se 2021. godine vratio u Hajduk iz Splita.