Autor: Informer.rs

13.12.2022.

13:30

Foto: reuters

Sport

ARGENTINCI SU PROVOKATORI... Hrvat OSUO PALJBU po rivalu!

- Ono što mogu da kažem o Argentini jeste da vole da provociraju. Provociraju suparničke igrače kako bi oni reagovali i bili isključeni. U njihovoj zemlji se igra jako tvrd fudbal sa puno grubih ulazaka u noge igračima. To je njihov stil. Naš je drugačiji pa se nadam da nećemo upasti u tu njihovu zamku - rekao je Jarni za španski AS, prenela je danas Hina.

Fudbaleri Hrvatske i Argentine igraju večeras na stadionu Lusail polufinalnu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kataru. U drugom polufinalu u sredu se sastaju Francuska i Maroko.

Jarni, selektor reprezentacije Hrvatske do 17 godina, dodao je da Argentina ima napadača Lionela Mesija, ali da Hrvatska ima Luku Modrić, Matea Kovačića i druge dobre igrače.

- Nadalje imamo odličnog selektora koji zna da dobro postavi igru, što smo videli protiv Brazila (1:1, 4:2) - istakao je 54-godišnji Jarni.

Informer

Bivši fudbaler Real Madrida i Juventusa rekao je da će najvažnije biti držati loptu što duže u posedu.

- Takođe imamo puno dobrih igrača na klupi koji su dobro odigrali kada su ušli protiv Brazila - dodao je on.

Jarni je bio deo reprezentacije Hrvatske koja je 1998. godine osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. Upravo su od domaćina poraženi u polufinalu, a isti rival pobedio je Hrvatsku i pre četiri godine u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

- Naravno da svi u Hrvatskoj priželjkujemo osvetu za to. Ali potrebno je ići korak po korak. Prvo treba da eliminišemo Argentinu, a to će biti jedna lepa utakmica za gledanje - zaključio je Jarni.

Hrvatska i Argentija igraju u polufinalu večeras od 20.00.