Autor: Informer.rs

13.12.2022.

15:16

Foto: printscreen

Sport

ARGENTINA ILI HRVATSKA, ko će u finale Mundijala? (ANKETA)

Argentincima i Hvratima ovo će bit treći put u istoriji da igraju na  Mundijalima. Argentinci su bili bolji 1998. godine rezultatom 1:0 u grupnoj fazi, a Hrvati su se revanširali pre četiri godine u Rusiji kada su, takođe u grupnoj fazi, pobedili Argentinu sa ubedljivih 3:0.

Hrvatska je 1998. godine stigla do trećeg mesta, a 2018. do drugog, ako se niz nastavi... Za koga ćete vi navijati večeras?

Argentina je na startu Mundijala šokirala pošto je sa 1:2 poražena od Saudijske Arabije. Međutim, poraz je probudio ekipu Lionela Skalonija.  Argentinci su u nastavku takmičenaj pobedili Meksiko sa 2:0, a potom i Poljsku (2:0) i prošli u nokaut fazu. U osmini finala Gaučosi su se sastali sa Australijom i prilično lako opravdali status favorita, pobedivši 2:1. Meč sa Holandijom u četvrtfinalu posle 2:2 otišao je u produžetke, a potom i penale, a Gaučosi su se domogli društva četiri najbolje ekipe. 

Informer

 

Hrvatska je posle grupne faze takmičenja imala samo jednu pobedu, protiv Kanade 4:1, sa Marokom i Belgijom Vatreni su odigrali dva remija bez golova. U osmini finala pao je Japan (1:1) posle penala, a onda su u četvrtfinalu napravili veliku senzaciju. Nakon 1:1 sa Brazilom isto posle izvođenja jedanaesteraca eliminisali su prvog favorita za osvajanje Mundijala.

Informer

Bonus video