Autor: Informer.rs

13.12.2022.

15:51

Foto: Predrag Milosavljević

Sport

SRBIJA ĆE TEK URADITI VELIKE STVARI! Oglasio se GUDELJ nakon Mundijala!

Nije Srbija oduševila u Kataru budući da je takmičenje završila već u grupnoj fazi, a jedan od igrača koji je bružio blede partie na Mundijalu bio je i Nemanja Gudelj. Srpski vezista se odmah posle Svetskog prvenstva vratio u Sevlju gde je u razgovoru za "Radio Marku" sumirao utiske. 

- Veoma lepo iskustvo. Kao tim smo očekivali više. Imali smo kvalitet da prođemo grupi. Bilo je potrebno da budemo malo organzivaniji u defanzivi kako bismo ostvarili bolji rezultat na turniru. Ovaj tim će uradit važne stvari u budućnosti. Ovo je bilo jedno iskustvo za nauk - rekao je Nemanja Gudelj. 

Njegova Sevilja odigrala je ispod svih očekivanja tokom jeseni, a nalazi se u zoni ispadanja u španskoj Primeri. Ipak, Gudelj smatra da će Andalužani u naredim mesecima potvrditi svoj kvalitet. 

Informer

- Važno je da ekipa ide korak po korak. Po povratku as Mundijala video sam mnogo stvari koje mi se sviđaju. Grupa ostvaruje ono što trener zahteva, organizovaniji smo i ujedinjenini. Mi smo snažna grupa i videće se drugačiji tim nego što je bio u dosadašnjem delu sezone. Ne osećamo se prijatno, Sevilja je tamo gde ne bi trebalo da bude. Kada pobeđujete i igrate dobro stičete samopouzdanje i stvari bolje izgledaju za vas. Kada stvari ne idu dobro važno je da bude složni. Prvo uradite jednostavne stvari i steknete samopouzdanje. Vidim da je nivo samopoštovanja u ekipi veći nego kada sam otišao na Svetsko prvenstvo - jasan je srpski vezista. 

Glavna tema poslednjh dana bio je potencijalni dolazak Iska iz Real Madrida. Pored toga, Gudelju ističe ugovor na leto, ali u ovom momentu ne razmišlja o odlasku iz Sevilje. 

- Iskreno da vam kažem ništa ne čitam. Ne znam ništa o tome. Mogu da vam kažem da nisam ništa primetio, svi smo fokusirani na ono što dolazi. Sevilja je moj dom. Nadam se da ću uskoro razgovarati sa klubom da vidimo kakva su im mišljenja. Sve će ispasti dobro, odlazak mi nije na umu. Moj prioritet je da ostanem u Sevilji - podvukao je Gudelj.