Autor: Informer.rs

13.12.2022.

19:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

DA LI JE OVO SLUČAJNOST ILI NAJAVA SENZACIJE? Maroko će naslediti Francusku na tronu! Evo i DOKAZA tome! Broj na plavom dresu SVE GOVORI!

Slučajnost ili ne, tek broj na dresu engleskog giganta Čelsija deluje kao talija, jer na simboličan način određuje novog osvajača "Boginje".

Ukoliko se ta podudarnost nastavi, nema dileme da će Mundijal osvojiti najveća senzacija dosadašnjeg toka Svetskog prvenstva - Maroko!

O čemu se zapravo radi? Preciznije, kada je Huan Mata nosio dres sa brojem 10 na Stamford bridžu, Španija je bila prvak sveta 2010. godine.

Kuriozitet je da se i Nemac Širle našao u dresu sa brojem 14, a Panceri su u Brazilu 2014. pokorili planetu i trijumfovali u Rio de Žaneiru.

Zatim je uoči potonjeg Mundijala u Rusiji, Olivije Žiru izabrao u Čelsiju dres sa brojem 18, a Francuska je drugi put postala prvak sveta 2018. godine.

Informer

Huan Mata (10), Andre Širle (14), Olivije Žiru (18) i Hakim Ziješ (22) u dresovima Čelsija

U ovoj sezoni, za Čelsi igra Marokanac Hakim Ziješ i na njemu je dres sa brojem 22, što znači da sudbina može da bude naklonjena afričkoj selekciji, ukoliko se ovaj niz nastavi...

Nije daleko od istine, pošto su Lavovi sa Atlasa na dva koraka od istorijskog podviga. Pred njima su samo svetski šampioni Francuzi i pobednik meča Argentina - Hrvatska.