Autor: Informer.rs

14.12.2022.

10:19

Foto: printscreen

Sport

TRESLA SE SVLAČIONICA! "Gaučosi" razbili Hrvate, pa su ovako slavili! (VIDEO)

"Gaučosi" će se protiv boljeg iz duela Francuska-Maroko (sreda, 20.00, RTS) boriti za treću titulu prvaka sveta u istoriji!

Predvođeni kapitenom i jednim od najboljih igrača svih vremena Lionelom Mesijem "gaučosi" su stigli do velikog trijumfa. Ovog puta izabranicima Zlatka Dalića nije pošlo za rukom da se odbrane, izbore eventualne produžetke i penale, i posle eliminacije Brazila prirede novu senzanciju.

Slavlje sa terena su igrači Argentine preselili u svlačionicu gde je bila prava ludnica. Pogledajte!

Mesi je oborio nekoliko rekorda. Stigao je do 11. pogotka na svetskim šampionatima, čime je preskočio legendarnog zemljaka Gabrijela Omara Batistutu i izjednačio se sa Jirgenom Klinsmanom i Šandorom Kočišem. Leo je najstariji fudbaler sa pet golova na jednom SP, a postao je i prvi koji je tresao mrežu i asistirao na tri različite utakmice istog turnira još od 1966. godine. 

Stigao je i do brojke od 19 pogodaka u kojima je direktno učestvovao na planetarnim smotrama, 11 puta strelac i osam puta asistent, pa je stao uz rame Miroslavu Kloseu, Ronaldu Nazariju de Limi i Gerdu Mileru. Mesi će u finalu postati igrač sa najviše nastupa u istoriji Mundijala (26).