Autor: Informer.rs

16.12.2022.

15:10

Foto: EPA/SIMONE ARVEDA

Sport

TRAGEDIJA! PREMINUO SINIŠA MIHAJLOVIĆ!

Vest koju nikako nismo želeli da čujemo je da je legenda srpskog fudbala izgubila najvažniju životnu bitku!

Siniša Mihajlović se godinama borio kao lav, ali je opaka bolest bila jača!

Našem čuvenom reprezentativcu, a kasnije i selektoru državnog tima, prvi put je dijagnostikovana akutna leukemija u leto 2019. godine. U više navrata je po nekoliko nedelja provodio u bolnici, znatno je smršao i ostao bez kose.

Srpski as je za to vreme prošao kroz tri ciklusa hemioterapija, a odrađena mu je i transplantacija koštane srži. Na sve to tokom epidemije korone na Apeninima 2020. preležao je i opaki virus, a ubrzo se potpuno vratio treninzima i obavezama u Bolonji.

Informer

 

U međuvremenu je postao i deda, pošto je njegova ćerka Virdžinija dobila devojčicu Violante sa fudbalerom Alesandrom Voglaćiom. Nažalost, krajem februara ove godine, tokom utakmice sa Salernitanom u Seriji A, iskusni stručnjak je ponovo osetio simptome bolesti. Miha je posle nekoliko dana potvrdio da mu se leukemija vratila, posle čega su italijanski mediji saznali i da je imao "medicinsku intervenciju koja nije bila beznačajna".

Informer

 

Napustio nas je jedan od navećih fudbalera koje je naša zemlja imala! 

Igračku karijeru počeo je u Borovu, da bi nakon toga 1988. godine stigao u Vojvodinu, a dve godine kasnije u Crvenu zvezdu sa kojom je ispisiva stranice bogate istorije srpskog kluba! Nakon fenomenalnih igara na "Marakani" preselio se u Romu 1992. godine, potom u Sampdoriju, odakle je prešao u Lacio posle četiri godine! Nebesko plavi dres je nosio do 2004. godine, kada je prešao u Inter i zaokružio veličanstvenu karijeru! 

Informer

 

Sedeo je na klupi Bolonje, Katanije, Fiorentine, reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina, potpisao je i za Sporting, a poslednji klub koji je vodio bila je Bolonja.