Autor: Informer.rs

14.12.2022.

17:10

Foto: Tanjug/AP

Sport

SADA JE SVE JASNO! Otkriven uzrok smrti novinara koji je preminuo tokom utakmice Argentine!

Sportski novinar, Grent Vol preminuo je iznenada u Kataru za vreme trajanja Svetskog prvenstva, čime se priključio još dvojici ostalih kolega koji su za vreme Mundijala napustili ovaj svet.

Dugo se razgovaralo o razlozima smrti, a njegova supruga je u saopštenju objavila pravi razlog. On glasi da da je Grent preminuo, zbog prethodno nedetektovane aneurizme na aorti.

- To je samo jedna od onih stvari koja se "kuva" godinama, ali se nažalost desila baš za vreme trajanja Mundijala - rekla je Selin Gounder, Grentova supruga i lekarka za CBS.

Vol (48) je umro tokom meča koji je prenosio u petak između Argentine i Holandije, kada se samo zavalio unazad i ostao bez svesti.

Odmah mu je ukazana pomoć, na mestu gde je sedeo, a potom je odveden u Hamad Opštu bolnicu u Dohi, gde su doktori mogli samo da konstatuju smrt.

Njegovo telo je u ponedeljak prebačeno u SAD, dok su medicinske službe na aerodromu u Njujorku odradile biopsiju, posle čega su utvrdile da nesrećnom čoveku ne bi bilo spasa.

Informer

 

- Čak i da su reagovali elektro-šokovima, ni to ne bi pomoglo. Njegova smrt nije povezana sa kovidom, niti vakcinalnim statusom. Ništa nema čudno oko njegove smrti - podvlači se u saopštenju.

Interesantno da se pre same smrti, nekoliko dana u Dohi žalio na respiratorne probleme, o čemu je pisao i putem društvenih mreža.

Grentov brat Erik posumnjao je isprva da je ubijen zbog kritičkog izveštavanja o Mundijalu i nošenju majice sa LGBTQ motivima.