Autor: Informer.rs

16.12.2022.

16:01

Foto: printscreen

Sport

DAN KADA SE NEBO OTVORILO! Mihajlović u sredinu iii... Gol i centartšut Siniše odveo je Zvezdu u veliko finale i DOPRINEO osvajanju EVROPSKOG TRONA! (VIDEO)

Najblistavije stranice u klupskoj istoriji, ali i na prostorima bivše Juge, Crvena zvezda je ispisala 1991. godine osvajanjem Kupa Evropskih Šampiona.

Na putu do najvrednijeg trofeja u hronologiji, neizbrisiv udeo imao je i Siniša Mihajlović, koji je bio inicijator najznačajnijeg gola, bez koga crveno-beli ne bi ni stigli na megdan Olimpiku iz Marselja, a kasnije i čileanskom Kolo Kolu.

Naime, te 1991. godine, "nebo se otvorilo" na Marakani, posle Mihinog centaršuta u 90. minutu, kada je Klaus Augentaler nespretnom reakcijom postigao antologijski autogol, kojim je Zvezda izborila remi vredan prolaska na megdan Francuzima - 2:2.

Koliko je Siniša Mihajlović bio najbolji na terenu u revanšu sa nemačkim gigantom, dovoljno govori i podatak da je njegov razorni "slobodnjak" u 24. minutu raspalio Marakanu i doneo vođstvo crveno-belima od 1:0.

Bavarci su okrenuli golovima Augentalera i Olafa Tona, a onda Mihajlović u sredinu iii... Goool...

Ostalo je istorija, koja će se vekovima prepričavati u ovdašnjem fudbalu.

Navijači Crvene zvezde to nikada nisu zaboravili Siniši, koji je do poslednjeg časa bio i ostao ljubimac Delija.