Autor: Informer.rs

14.12.2022.

22:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠAMPIONI SVETA NA POBEDU OD ODBRANE TITULE! Pogledajte DVA MATA Francuza i SUZE igrača i navijača Maroka! (VIDEO)

Nadali su se navijači Maroka da bi izabranici Valida Regraga mogli do najvećeg čuda na Šampionatu i da eliminišu svetske prvake.

Umesto novih osmeha i zagrljaja, suze, plač i neverica posle 90. minuta na stadionu "Lusail", dok je četa Didijea Dešana nastavila pohod ka odbrani trofeja osvojenog u Rusiji pre četiri godine.

Prvu neopreznost u odbrani Lavova sa Atlasa kaznili su Trikolori već u petom minutu. Tada je posle centaršuta Grizmana, lopta došla do Mbapea koji je šutirao i bio izblokiran, odbitak je zahvatio na drugoj stativi Teo Ernandez i naterao golmana Bona na kapitulaciju - 1:0.

I posle primljenog gola, nastavili su Marokanci da napadaju. Igrali, stvarali šanse, ali ih jednostavno nije htelo.

I kada se prilike protiv golijata kao što su prvaci sveta ne iskoriste, sledi po običaju kazna.

Izrekao ju je Kolo Muani i, verovatno, ušao u istoriju Mundijala. Za samo nekoliko sekundi provedenih na terenu, kada je zamenio Dembelea, uspeo je da zatrese mrežu marokanske selekcije.

Sve je opet, kao i kod prvog pogotka, uradio Kilijan Mbape. Iako nije postigao gol u večerašnjem meču, snosi zasluge za oba postignuta, jer je posle njegove varke i dodavanja fudbaler Ajntrahta u rekordnom roku, u 79. minutu doneo Francuzima 2:0 i plasman u finale.

Ostavivši razočarane navijače i igrače Maroka u suzama...