Autor: Informer.rs

15.12.2022.

10:16

Foto: printscreen

Sport

DOK JEDNOM NE SMRKNE, DRUGOM NE SVANE! Nije bio ni u planu selektora za Mundijal, a bilo mu dosta 44 sekundi da potvrdi klasu!

Napadač Ajtranhta se našao pred golom Maroka i bacio navijače Francuske u trans prvim golom u dresu Trikolora i to u prvom kontaktu sa loptom na utakmici, samo 44 sekunde pošto je ušao u igru.

Interesantno, kada je Didije Dešan sastavljao listu od 25 igrača, Kolo Muani mu nije ni bio u planovima. Karim Benzema i Kristofer Nkunku bili su sigurni, a kao treći centralni napadač nametnuo se  Olivije Žiru.

Informer

 

Ipak, Nkunku se povredio i Dešan je odlučio da pozove  Kolo Muanija, igrača koji je samo dva meseca ranije debitovao za seniorski tim šampiona sveta, a do tada beležio sjajne partije u dresu Ajntrahta!

Dao mu je šansu u utakmici bez rezultatskog značaja u grupnoj fazi protiv Tunisa, a onda u 79. minutu utakmice sa Marokom na kojoj je postao prvi fudbaler u istoriji reprezentacije Francuske koji je kao rezervista postigao gol u nokaut fazi Mundijala.

Postao je i rezervista strelac trećeg najbržeg u istoriji Svetskih prvenstava, odmah iza Urugvajca Ričarda Morales (2002. godine protiv Senegala, 16 sekundi) i Danca Ebea Sanda (1998. godine protiv Nigerije).


- Finale se ne igra, već dobija. Pristupićemo tom meču kao što smo uvek radili od početka ovog takmičenja sa željom i koncentracijom - rekao je Muani nakon meča!