Autor: Informer.rs

15.12.2022.

20:08

Foto: reuters

Sport

SKANDAL! Hrvatski reprezentativac PAO na doping testu! Bliži se KRAJ KARIJERE i odlazak u ZATVOR!

Istom igraču je u septembru utvrđeno prisustvo eritropoetina (Epo), hormona koji reguliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca koje bi na sebe mogle vezati više kiseonika i tako pospešiti njegove mogućnosti.

Cela priča je otišla toliko daleko da je udaljen sa treninga, da ne bi rušio ugled Hambrugera koji ima istoriju za ponos, dok je policija pretresla njegov stan i oduzela mu laptop i mobilni telefon.

Prema pisanju medija u Nemačkoj, Vušković za ovaj prestup može da dobije četiri godine zabrane bavljenja fudbalom, dok prema nemačkom zakonu može biti kažnjen i novčano, kao i kaznom zatvora do tri godine.

Navode primer boksera Feliksa Šturma iz 2016. godine, kada je u B uzorku tog sportiste pronađen i anabolički steroid, zbog čega je 2020. osuđen na tri godine zatvora zbog poreznih prekršaja, dopinga i fizičkih povreda.

Vušković je letos stigao u Hamburger iz splitskog Hajduka za 3.000.000 evra. Rođen je 2001. godine, od 15. godine igra u nacionalnom timu. Od tada je prošao sve mlađe selekcije, a od 2020. igra za Hrvatsku U21.