Autor: Informer.rs

16.12.2022.

13:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

HRVAT PRED MAROKO TVRDI! Ova utakmica je za nas FINALE!

Fudbaleri Hrvatske igraju u subotu od 16 časova protiv Maroka utakmicu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Utakmica za treće mesto je za nas veliko finale, to je borba za treće mesto, za medalju. Mi se moramo maksimalo pripremiti, to je velika stvar. Bilo bi sjajno uzeti bronzu- rekao je Dalić, a prenela je Hina.

Informer

 

Obe ekipe imaju problema sa povredama i umorom igrača. U hrvatskom timu Marcelo Brozović je neizvestan zbog povrede butnog mišića, kao i Joško Gvardiol koji je pod injekcijama igrao polufinale protiv Argentine zbog problema sa stopalom. Josip Juranović je propustio poslednji trening, a izgleda da i Borna Sosa ima zdravstvenih problema.

- Trebaju nam spremni igrači, nećemo staviti nikoga ko nije potpuno spreman - rekao je Dalić.

Sa druge strane, u marokanskom timu sigurno neće biti kapitena Romena Saisa, problem sa povredom kuka ima Nusair Mazraui, a problem sa butinom Najef Agerd.

Informer

 

Mnogi se pitaju da li će ovo biti poslednja utakmica u reprezentaciji za kapitena Luku Mordića. 

- Naša koncentracija je usmerena na utakmicu za treće mesto, nismo razgovarali o tome. Iskreno se nadam da će ostati u reprezentaciji. Ako se oprosti, biće to velika šteta za sve navijače širom sveta. Pokazao je toliko toga, pokazao se kao vrhunski profesionalac, ponašao se kao pravi fudbaler. Biće mi teško, ali na njemu je odluka. Ceo svet ga poštuje, bilo bi lepo da nastavi- rekao je Dalić.

Interesantno, niti jedna od 19 prethodnih utakmica za treće mesto nije završena jedanaestercima,a poznato je da su Hrvati u tome ponajbolji! Oam od poslednjih deset nokaut utakmica Hrvatske na velikim turnirima otišlo je u produžetke, pri čemu pet na jedanaesterce. Sve četiri utakmice na jedanaesterce na Svetskom prvenstvu Hrvatska je dobila, protiv Danske, Rusije, Japana i Brazila.

Hrvatska je do sada osvojila dve medalje na svetskim prvenstvima, srebro u Rusiji 2018. godine i bronzu u Francuskoj 1998. Maroko je samim ulaskom u polufinale napravio najveći uspeh svog, ali i afričkog fudbala.