Autor: Informer.rs

17.12.2022.

11:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŽELIMO BRONZU! Kovačić ZAGRMEO pred Marokance!

- Velika je stvar ući među četiri ekipe, naravno bili smo tužni nakon poraza od Argentine (3:0). Kada si u polufinalu, želiš da uđeš u finale. Međutim naš fokus je na utakmici za treće mesto, čeka nas velika utakmica. Želimo našim ljudima doneti bronzu - rekao je Kovačić, prenela je Hina.

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Maroka igraće u subotu na stadionu Halifa utakmicu za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru. Dan kasnije u istom terminu u finalu se sastaju Francuska i Argentina Hrvatska i Maroko su se već sastali na Svetskom prvenstvu u Kataru, a u prvom kolu Grupe F rezultat je bio 0:0.

Kovačić je istakao da je Maroko ozbiljna ekipa, kao i da ih očekuje težak meč.

- Očekuje nas teška utakmica, oni uvek daju sve od sebe, imaju talentovanu ekipu. Sada ih bolje poznajemo i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Maroko je odigrao odličan turnir, imaju sjajne igrače. Imaju veliku ekipu - dodao je 28-godišnji vezni fudbaler.

Informer

Fudbaler Čelsija je rekao da svi pamte 1998. godinu, kada su hrvatski igrači osvojili bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

- Mi smo se nadali da ćemo biti u toj prilici, a sada po drugi put u četiri godine imamo priliku osvojiti medalju. Fokus je na utakmici, a onda ćemo razmišljati o dočeku. Želimo da se vratimo sa bronzom, ali treba prvo odigrati dobru utakmicu - dodao je on.

Kovačić je istakao kako je pre četiri godine u Rusiji imao drugačiju ulogu u selekciji.

- Imao sam čast da gledam Luku, 'Raketu' (Ivan Rakitić) i 'Mandžu' (Mario Mandžukić) kako doživljavaju, bore se i pripremaju za utakmice. Ja sam tada razmišljao kako ću jednog dana biti vođa ekipe i napraviti rezultat sa Hrvatskom. Bila mi je čast da učim od njih kako se boriti za Hrvatsku - rekao je on.