Autor: Informer.rs

18.12.2022.

19:52

Foto: Tanjug

Sport

BOG JE SIŠAO NA ZEMLJU I PODIGAO BOGINJU! I Maradona aplaudira Argentincima sa neba! Pehar Svetskog prvenstva je KONAČNO u Mesijevim RUKAMA! (FOTO)

Bio je to jedini pehar koji je nedostajao u rukama, ako je bilo sumnje, sada i definitivno, najboljeg fudbalera današnjice, Lionela Lea Mesija!

Dočekao je virtuoz iz Rozarija u 35. godini, na oproštaju od reprezentativne karijere, da u poslednjem učešću na Mundijalima podigne "Boginju" pred ovacijama argentinskih navijača. One koja mu je izmakla 2014. protiv Nemačke.

Legende argentinskog fudbala Serhi Batista i Neri Pumpido izneli su pehar Mundijala na teren, koju je kasnije završio u rukama, po mnogima, jednog od najboljih igrača svih vremena.

Fudbalski kralj je konačno osvojio poslednju krunu, koja mu je falila u bogatoj zlatnoj riznici trofeja.

Sada je i Dijego Armando Maradona srećan i ponosan, jer je njegov naslednik dočekao da posle 1986. i poslednje titule Gaučosa u Meksiku, Argentina ponovo postane vladar planete.

Predvođeni Mesijem, najboljim igračem finala koji je do penal serije postigao dva gola, a sve ukrasio trećim u jedanaestercima, plavo-beli su ponovo na tronu.

Sigurno im u ovom trenutku i El Pibe aplaudira sa neba...

Bonus video