Autor: Informer.rs

19.12.2022.

09:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

NIKAD VIĐEN SPEKTAKL U NOĆI KOJU ARGENTINA NEĆE ZABORAVITI! Kolaps, ludilo... OVO će se prenositi sa generacije na generaciju! (FOTO) (VIDEO)

Lionel Mesi je božanstvo u rodnoj zemlji, Argentinci su  nakon 1978. i 1986. godine ponovo osetili nestvarnu radost, a planeta se poklonila novim šampionima!

Brutalni Mesi je osvojio jedini trofej koji mu je nedostajao i koji ga je stavio rame uz rame sa legendarnim Dijegom Armandom Maradonom. I to nije sve! Postao je as PSŽ-a rekorder sa 26 utakmica na Mundijalima i prvi fudbaler ikad koji je na jednom SP postizao gol u grupnoj fazi i na svim mečevima nokaut faze.

Informer

 

Koliko sve ovo znači narodu Argentine svedoče slike i snimci minule noći koji su obišli planetu!

Slavili su navijači na stadionu Lusail, slavili su i u čitavom Kataru oni koji nisu uspeli da sa lica mesta prate titulu, ali ono što se dešavalo u Buenos Ajresu je raspametilo sve! Nije bilo mesta na kugli zemaljskoj gde navijači ove fudbalske velesile nisu pali u trans!

Oko četiri miliona ljudi živi u ovom gradu, a deluje da nije bilo žive duše u domovima! Svi su pojurili na ulice i slavili do jutra! 

Arhentinci su uvek bili prepoznati kao fanatici, a to su i potvridli nakon što su im Mesi i drugovi ispunili san i doneli osmeh koji im dugo neće silaziti sa lica...