21.12.2022.

20:10

Foto: Reuters

Sport

ŠAHTJOR TUŽIO FIFA! Ukrajinci traže ODŠTETU, nije mali IZNOS!

Ročište je zakazano za četvrtak u 9.30 u Lozani, a predstavnici Šahtjora smatraju da su finansijski oštećeni zbog odluka Fife nakon početka rata u Ukrajini.

U jednom od dokumenata FIFA iz juna ove godine piše da će strani igrači i treneri koji igraju u Ukrajini imati pravo da suspenduju svoj ugovor do 30. juna 2023. godine, ukoliko ne postignu dogovor sa klubom.

- Mnogi strani igrači su tada napustili klub bez obeštećenja - rekao je direktor Šahtjora Sergej Palkin u izjavi poslanoj AFP-u.

On je dodao da su takve odluke dovele do gubitka prihoda od transfera igrača i smanjile dobit kluba za oko 40 miliona evra.

- Klub želi da povrati izgubljenih 40 miliona evra, a FIFA treba da nadoknadi štetu za koju je odgovorna - istakao je Palkin.

U drugom dokumentu od 2. jula ove godine, FIFA navodi da bi ukrajinski klubovi "mogli da se suoče sa velikim brojem odlazaka", ali smatra da je to "neizbežna posledica situacije u Ukraijni", uz obećanje da će interesi ukrajinskih timova biti zaštićeni.

Nekoliko fudbalera je napustilo Šahtjor poslednjih meseci, uključujući i veznog igrača Tetea, koji je od kraja marta na pozajmici u Lionu.