22.12.2022.

12:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

PARE SAMO PLJUŠTE, ARAPSKI MILIONI NA RONALDOVOM RAČUNU! Ugovor na 7 godina, a 200 miliona evra po sezoni

Ronaldo je pre početka Svetskog prvenstva u Kataru raskinuo ugovor sa Mančester junajtedom, a potom je sa nacionalnim timom Portugalije eliminisan u četvrtfinalu Mundijala od Maroka (0:1).

Portugalski fudbaler je nekoliko dana boravio u Madridu gde je trenirao u kampu Reala, a trenutno se nalazi u Dubaiju. Španski mediji su ranije pisali da će Ronaldo do kraja godine potpisati ugovor sa Al Nasrom, koji će važiti od prvog januara 2023.

"As" tvrdi da je su menadžeri portugalskog fudbalera i saudijskog kluba pre dva dana postigli konačan dogovor. Ronaldo će potpisati ugovor sa Al Nasrom do juna 2025. godine, ali će navodno zarađivati znatno manje nego što je ranije bilo objavljeno.

Informer

Prvobitna informacija je bila da će Portugalac za 30 meseci da zaradi 500 miliona evra u klubu iz Saudijske Arabije. Međutim, "As" sada tvrdi da će njegova zarada do juna 2025. da bude ukupno oko 200 miliona evra.

- Samo je pitanje dana, a možda i sata kada će Ronaldo da potpiše ugovor sa Al Nasrom. Slavni Portugalac nije mogao da pronađe za sebe adekvatan evropski klub, a dolaskom u Saudijsku Arabiju za ogroman novac ponovo će da bude lider nekog tima. Ronaldo će sa Saudijcima biti vezan do 2030. godine - javlja "Marka".

Ronaldo bi trebalo da po završetku igračke karijere 2025. postane sportski ambasador Saudijske Arabije, koja, između ostalog, želi da bude i domaćin Mundijala 2030.

Bonus video