Autor: Informer.rs

23.12.2022.

13:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

DOKAZANA LJUDINA! Birao je SRCEM, a onda ODUŠEVIO SVET! Vodio je Maroko do ISTORIJSKOG uspeha pa pokazao koliki je ČOVEK!

Režirao je Maroko jedan od najvećih uspeha u istoriji fudbala. Lavovi sa Atlasa osvojili su četvrto mesto na nedavno završenom Mundijalu, postali prva afrička reprezentacija koje je stigla do polufinala, a skromnost igrača Valida Regragija oduševila je čitavu planetu. 

Porodične vrednosti su bile na ceni u taboru Maroka od starta turnira, a o kakvim se ljudima radi dovoljno govori gest Hakima Zijeha. As Čelsija i jedan od glavnih igrača Lavova sa Atlasa potvrdio je pisanje marokanskih medija i donirao je sav zarađen novac na Svetskom prvenstvu u humanitarne svrhe. 

- Naravno da ću donirati zaradu sa Svetskog prvenstva siromašnima kojima je potreban novac. Nisam izabrao da igram za Maroko zbog novca, doneo sam taj izbor iz srca - rekao je Zijeh, a preneo "NBC".

Marokanac je, na konto premija, zaradio oko 250.000 evra! Posebno emotivan bio je zbog činjenice da je pre nekoliko godina odbio poziv holandske reprezentacije iako je rođen u Drontenu. Njegov otac je Holanđanin, majka Marokanka, a on se opredelio da igra za afričku selekciju. 

Prošao je kroz mlađe kategorije Herenvena pre nego što je zaigrao i za prvi tim tog kluba, a 2014. godine je u transferu vrednom 3,5 miliona evra pojačao Tvente. Dve godine Kasnije Ajaks ga je kupio za 11 miliona evra. Nakon četiri sezone u dresu Kopljanika Čelsi je za njegov transfer izdvojio 40 miliona evra.