Autor: Informer.rs

23.12.2022.

10:02

Foto: reuters

Sport

UEFA STAVILA VETO! Rusija želi u AZIJU, ali EVROPA se POBUNILA!

Uvela je UEFA sankcije svim ruskim klubovima pre skoro godinu dana, a situacija se od tada nije promenila. Sve to, navelo je čelnike tamošnjih velikana da razmisle o budućnosti i po svemu sudeći donesu radikalnu odluku - napuštanje UEFA i prelazak u Aziju! 

Nakon godinu dana u kojima je muška reprezentacija izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ženska baš sa prvenstva Evrope, a klubovima nije dozvoljeno da igraju međunarodna takmičenja, Fudbalski savez Rusije danas će doneti odluku o promeni članstva i UEFA zameniti sa AFC. 

Ipak, UEFA nije spremna da se odrekne janog člana svoje oragnizacije. Naprotiv, iz sedišta evropske fudbalske kuće stižu dobre vesti za Rusiju, a sve u cilju spuštanja tenzija.

Informer

- Evropska fudbalska unija bez obzira na sadašnju situaciju, ne želi da Rusija povuče svoje članstvo iz organizacije. UEFA je spremna za varijantu, čim to geopolitička situacija dozvoli, da ponovo integriše ruski fudbal u svoje okrilje. Za UEFA bi bio ozbiljan udarac ako bi se Rusija povukla - piše Čempionat, a na osnovu svojih izvora iz Niona. 

Šuška se da je UEFA spremna da u Volgogradu u maju naredne godine organizuje prvi međunarodni turnir mlađih kategorija. Očigledno se u UEFA nadaju da bi geopolitička situacija mogla da se smiri kroz nekoliko meseci.