Autor: Informer.rs

23.12.2022.

15:23

Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Sport

BRAVO I HVALA VAHI! Selektor MAROKA se prisetio HALILHODŽIĆA koji je NEPRAVEDNO ostao bez posla uoči Mundijala!

Uspeo je Vahid Halilhodžić bez najvećih zvezda Maroka da izbori plasman na Svetsko prvenstvo, ali legendarni stručnjak iz Bosne i Hercegovine nije vodio Lavove sa Atlasa u Kataru. Odlukom tamošnje federacije popučarni Vaha je smenjen, a na njegovo mesto doveden je Valid Regragi. 

Uspeo je, neisusni trener, da Lavove sa Atlasa dovede do polufinala Svetskog prvenstva i tako ostvari najveći uspeh u istoriji afričkog fudbala. Mnogi nisu zaboravili ko je Marokance doveo do Mundijala, a između ostalih ni Regragi koji je iskoristio priliku da se zahvali svom prethodniku. 

- Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodižiću koji je odradio sjajan posao i koji je stvorio ovu grupu igrača. Ja sam doneo svoj mentalitet. Doneo sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili sve ono što tražim od njih - rekao je Regragi. 

Informer

Otkrio je selektor Maroka potom koja je bila tajna uspeha njegove reprezentacije u Kataru. 

- Morali smo da ugasimo mentalitet koji se ogledao u tome da lepo i dobro igramo, a da nemamo rezultate. Ovo sada je sve bilo istinsko uživanje. Nismo očekivali ovako nešto. Svi su bili ujedinjeni i dali su sve za svoju zemlju - povukao je marokanski stručnjak.