23.12.2022.

22:50

Foto: Tanjug

Sport

POSLE HAOSA U DERBIJU! Britanska policija istražuje incidente na utakmici Sitija i Liverpula!

Devojčici je ukazana pomoć zbog povreda glave u četvrtak uveče na stadionu Etihad, gde je Mančester siti pobedio Liverpul sa 3:2.

Mančesterska policija istražuje i napad koji se dogodio na ulici, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Jedan muškarac uhapšen je zbog kršenja javnog reda i mira na rasnoj osnovi, a još dvojica zbog sumnje da su pokušali da unesu pirotehnička sredstva na stadion.

- Svesni smo brojnih predmeta, uključujući novčiće i dimnu bombu koji su bačeni tokom utakmice. Istražićemo incidente i pregledati sigurnosne kamere. Bacanje predmeta u ograničenom prostoru može biti opasno i imati ozbiljne, a ponekad i razorne posledice - rekao je predstavnik policije Garet Parkin.

Informer

 

U zajedničkom saopštenju Mančester siti i Liverpul naveli su da su incidenti "potpuno neprihvatljivi" i "izuzetno razočaravajući".

- Ti incidenti će biti potpuno istraženi, prijavljeni policiji, a osobe za koje se utvrdi da su odgovorne, klubovi će kazniti. Liverpul i Mančester siti su potpuno posvećeni zajedničkom radu na iskorenjivanju ovih problema iz naših utakmica. Njima nije mesto u fudbalu - navodi se u saopštenju.