Autor: Informer.rs

23.12.2022.

22:32

Foto:

Sport

IVIĆ DOBIO PONUDU IZ SNOVA! Srpski trener NAPUŠTA Makabi!

Kako prenosi izraelski portal One, Krasnodar je Vladimiru Iviću ponudio platu od 1.500.000 evra po sezoni, uz opciju da ona uz bonuse dostigne godišnju cifru od neverovatnih 2.500.000 evropskih novčanica!

Izraelski mediji pišu da je sigurno da će Ivić to prihvatiti, kao i da je Makabi iz Tel Aviva već pripremio zamenu za dosadašnjeg kormilara, a to bi trebalo da bude Oskar Garsija.

Reč je o bivšem treneru izraelskog giganta koji je pre oko mesec dana imao porodičnu tragediju kada mu je ćerka preminula od raka u 22. godini.

Predviđa se da će Garsija prisustvovati meču sa Hapoel Haderom u subotu od 14 časova. Španac je dva puta predvodio Makabi, poslednji put je to bilo pre osam godina.

Rezultati ruskog premijerligaša ne idu po planu. Krasnodar je sezonu počeo loše, zauzima tek osmo mesto na tabeli, pa je promena trenera bila neizbežna, pa bi Aleksandra Strožuka uskoro trebalo da nasledi Srbin.

Kada je u pitanju Ivićeva karijera, ona za sada ide uzlaznom putanjom. Počeo je 2013. godine u omladinskom pogonu PAOK-a, a u sezoni 2016/2017. preuzeo prvi tim solunskih Ratnika i osvojio Kup Grčke. Ovo mu je drugi mandat u Tel Avivu, a u prvom je osvojio dve šampionske titule, nacionalni kup i Superkup Izraela.

Između toga radio je u Votfordu, a drugi put je na klupu Makabija seo u junu ove godine. Šampionska titula je ove sezone bila označena kao klupski prioritet, ali u ovom trenutku aktuelni prvak i imenjak iz Haife beži četiri boda na tabeli.