Autor: Informer.rs

24.12.2022.

12:51

Foto: Reuters

Sport

"POJAČANJE" SA VIŠKOM KILOGRAMA! Gvardiola iz tima IZBACIO igrača od 50 MILIONA!

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Liverpul sa 3:2 u četvrtfinalu Karabao Kupa i tako najavili izuzetno zanimljiv nastavak sezone. Na iznenađenje mnogih na terenu nije bilo Kalvina Filipsa koji se nedavno vratio sa Svetskog prvenstva, a razloge za to otkrio je Pep Gvardiola. 

Naime, Kalvin Filips se nakon učešća na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Engleske u klub vratio sa viškom kilograma. Bio je to pravi šok za Gvardiolu budući da je sa nacionalnim timom nekoliko nutricionisa koji vode računa o zdravlju igrača. 

Informer

- Nije povređen. Vratio se sa viškom kilograma. Ne znam kako i zašto. Nije se vratio u klub u stanju u kome može da trenira i da igra. Kada bude spreman, igraće jer nam je potreban. To je tema za privatni razgovor sa Kalvinom - rekao je Gvardiola. 

Filips od dolaska na Etihad ima mnogo problema sa povredama pa je u dosadašnjem delu sezone upisao svega četiri utakmice (dve u Ligi šampiona, po jednu u Karabao Kupu i Premijer ligi). Engleski reprezentativac je letos pojačao Građane u transferu teškom 49.000.000 evra iz Lidsa, ali još uvek nije pokazao zbog čega je stigao pod epitetom "veliko pojačanje".