Autor: Informer.rs

29.12.2022.

21:15

Foto:

Sport

CEO SVET PLAČE ZA KRALJEM FUDBALA! Od ove opake bolesti umro je Pele!

Pele je godinama vodio tešku bitku za zdravlje. U novembru 2012. imao je uspešnu operaciju kuka, a 2017. pojavio se u Moskvi na žrebu za Svetsko prvenstvo u invalidskim kolicima.

Mesec dana kasnije mu je pozlilo zbog iscrpljenosti i završio je u bolnici. Ponovo je hospizalitovan 2019. zbog infekcije urinarnog trakta, pa je i operisan radi u uklanjanja kamenova u bubregu.

Nažalost,  one  nakon operacije debelog creva nisu dale željeni rezultat, pa su se pojavile metastaze u telu fudbalske legende Brazila i sveta. Pele je nastavio lečenje, a u novembru 2022, ponovo se našao u bolnici zbog oticanja, srčanih problema i toga što hemioterapija više nije davala rezultate. 

Početkom Mundijala u Kataru  brazilski mediji su javili da je Pele prebačen na palijativnu negu jer je došao kraj borbe i da lekari čine sve da najvećoj legendi svetskog fudbala ublaže poslednje trenutke života. To je njegova ćerka Flavija demantovala, kao i da je Peleovo stanje toliko teško.

Informer

 

Kako je otkrila, fudbaler je bolovao od upale pluća izazvane virusom korona i da je bio hospitalizovan samo zato što je nešto slabiji zbog hemioterapije. On je potom na društvenim mrežama poručio da je snažan, da navija za Brazil i da je zahvalan obožavaocima i mladim fudbalerima koji su mu ukazali poštovanje na SP u Kataru. Međutim, stanje mu se ponovo pogoršalo, a danas je izgubio najvažniju životnu utakmicu.